Želeja Latvijai

 23. marts 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 1946



Gatavoju dzērveņu želeju: dzērvenes nomazgāju, izlasu, ieberu verdošā ūdenī virt, pielieku kanēļa miziņu, pierīvēju citrona miziņu, pavāru. Izspiežu sulu, pielieku cukuru, atdzesēju remdenu un pievienoju uzbriedinātu želatīnu, samaisu. Želeju sadalu divās daļas: vienu daļu saleju stikla traukā, nolieku aukstā vieta sagalēt; otru daļu želejas paturu siltumā. Gatavoju piena želeju: pienu ar cukuru un vaniļu uzvāru un atdzesēju remdenu, un pievienoju sagatavoto želatīnu, samaisu; pilnīgi atdzisušu leju pāri dzērveņu želejai. Želeju ielieku vēsumā sastingt. Kad tā sastingusi, tad to pārleju ar atlikušo dzērveņu želeju. Gatavoju vaniļas mērci: pienu ar vaniļu uzvāru, olu dzeltenumus saputoju ar cukuru, pieleju dažas karotes verdoša piena, samaisu un pieleju pārējam pienam, maisot uzkarsēju (vārīt nedrīkst). Atdzesēju, pasniedzu mērces traukā pie Želejas Latvijai.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Želatīns
8 līdz 10 gr
2. Vaniļa
3. Olu dzeltenumi
5 gab
4. Piens
1 l
5. Dzērvenes
150 gr
6. Ūdens
3 glāzes
7. Kanēlis
nedaudz
8. Citrona miziņa
9. Cukurs pēc garšas
10. Želatīns
30 līdz 35 gr
11. Piena želeja:
12. Piens
1 glāze
13. Cukurs
50 gr
14. Nedaudz vaniļas
15. Cukurs pēc garšas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk