Siltie kartupeļu un speķa salāti

 21. marts 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 1615



 

Kartupeļus sagriež šķēlēs, gurķus gabaliņos, sīpolus sasmalcina. Ūdeni uzvāra, pievieno sāli, etiķi, cukuru, sīpolus. Karsto marinādi pārlej kartupeļiem un gurķiem. Speķi sagriež sīkos gabaliņos, sacep, tad pārlej salātiem, pārkaisa sakapātus lociņus. Salātus pasniedz siltus. Salātu marinādei var izmantot konservēto gurķu marinādi.

 

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Cauraudzis speķis
50 gr
2. Sīpols
1 gab
3. Etiķis
2 ēd. karotes
4. Buljons vai ūdens
1/2 glāze
5. Skābēts gurķis
1 gab
6. Vārīti kartupeļi
5 gab
7. Sāls
8. Lociņi
9. Cukurs


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk