Vārītu biešu salāti

 04. maijs 2017 7:35 Recepte  skatījumi: 4190



Foto: Shutterstock.com


 

Bietēm nolauž lakstus un sīkās saknes, noskalo smiltis un liek tad veselas ar visu mizu katlā aukstā ūdenī vārīt mīkstas. Ja bietes vāra sagrieztas, tad tām zūd skaistā sarkanā krāsa, kas tomēr nav vēlams. Kad bietes gatavas, tās atdzesē, sagriež ar sakņu nazi plānās šķēlītēs un saliek stikla burkā vai māla podā, iekaisot pa starpām mazliet cukura un ķimeņu. Tad uzvāra ūdeni ar tikpat daudz etiķa kā ūdens un atdzesētu pārlej bietēm. Burku pārsien ar pergamenta papīru un uzglabā vēsā vietā. Bietes lietot var jau sākt otrā dienā. Ja vārītas bietes tūliņ grib lietot, tad tām sagrieztām pārlej svaigu dzērveņu vai jāņogu sulu, pieliek mazliet ķimeņu un cukuru pēc garšas.

 

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Etiķis
2. Ķimenes
1 ēd. karote
3. Vārītas sarkanās bietes
2 kg
4. Cukurs


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk