Melleņu zupa ar biezpiena klimpām

 25. februāris 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 3401



 

Katliņā ieleju apmēram litru ūdens. Kamēr tas uzvārās, samīcu stingru mīklu no biezpiena, miltiem un olas. Verdošā ūdenī ar karoti lieku mīklu un vāru apmēram piecas minūtes. Tad pievienoju melleņu kompotu ar ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Uzkarsēju. Noņemu katliņu no uguns, uzkaisu nedaudz cukura (lai virsū neveidotos plēve). Klimpas: Sajaucu biezpienu ar sakultu olu, pievienoju sāli un cukuru pēc garšas un samīcu. Veidoju ar ūdenī samitrinātām rokām apaļas klimpiņas un vāru verdošā ūdeni gatavas, līdz tās uzpeld virspusē, tad izkāšu klimpas caurdurī. Uzlieku piciņu sviesta, lai tās nesaliptu, ja pasniedzu atsevišķi, vai tūlīt lieku melleņu zupā un pasniedzu galda.

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Milti
pēc vajadzības
2. Sāls
3. Sviests
piciņa
4. Melleņu kompots
1/2 l
5. Kartupeļu ciete
1 ēd. akrote
6. Cukurs
pēc garšas
7. Biezpiens
150 gr
8. Ola
1 gab
9. Cukurs
pēc garšas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk