Citronu un ābolu krēms

 14. marts 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 3501




Saputoju olu dzeltenumus ar 3 tējkarotēm cukura. Citrona sulu sajaucu ar ūdeni un atlikušo cukuru un samaisu ar saputotiem olu dzeltenumiem. Lieku katliņā, vāru uz lēnas uguns un maisu, līdz masa iegūst krēma konsistenci, atdzesēju. Saputoju saldo krējumu un sajaucu to ar krēmu, pievienoju balzamu vai rumu un ābolu biezeni (to var izvārīt iepriekšējā dienā) un uzbriedinātu želatīnu, kārtīgi izmaisu. Saleju vēlamā lieluma trauciņos un ļauju sarecēt.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Rums vai balzams
20 gr
2. Saldais krejums
100 gr
3. Olu dzeltenumi
3 gab
4. Cukurs
150 gr vai pēc garšas
5. Viena citrona sula
6. Ūdens
100 ml
7. Ābolu masa no
6 vid. lieliem āboliem
8. Želatīns
2 tējkar.


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk