Kartupeļu un sīpolu zupa

 12. marts 2016 14:30 Recepte  skatījumi: 3966



Foto: Shutterstock.com

Smaržīga buljona zupa!


Sīpolus sviestā un eļļā apcep brūnus, pievieno sāli pēc garšas un atstāj uz pannas.

Kartupeļus vāra 3 glāzēs buljona. Kad kartupeļi mīksti, tiem pievieno ceptos sīpolus un taukvielas, kurās tie cepušies.

Zupai pielej atlikušo 1/2 glāzi buljona un uzvāra.

Ar koka karoti daļu kartupeļu gabaliņu saspaida pret katliņa malām.

Turpina vārīt vēl 8-10 minūtes. Ja zupa pārāk bieza, pievieno vēl buljonu.

Ļoti koncentrētu buljonu var aizstāt ar ūdeni.

Katliņu noņem no uguns, pievieno zupai Parmas sieru, ja vajadzīgs - ari sāli. Galdā pasniedz kopā ar Parmas sieru.

Ieteikums: Pēc kartupeļu un sīpolu zupas labi garšos vienkārši gaļas ēdieni zemnieku gaumē.

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Sastāvdaļas

1. Mājās gata vota vērša gaļas buljona vai buljona koncentrāts
3 1/2 gl
2. Nomizoti, mazos kubveida gabaliņos sagriezti kartupeļi
1 kg
3. Sāls
pēc garšas
4. Augu eļļa
3 ēd. karotes
5. Sviests
3 ēd. karotes
6. Nomizoti, plānās šķēlēs sagriezti sīpoli
700 gr
7. Svaigs parmas siers
3 ēd. karotes


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk