Ābolu cepumi

 21. februāris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 7561


 

Divas trešdaļas miltu uzber uz dēlīša, tajos rupji sarīvē margarīnu, apbārstot ar miltiem. Pielej skābu krējumu, pieliek olu dzeltenumus un pieber vaniļas cukuru. Ar lielu nazi velkot no malām miltus, sakapā mīklu, kamēr visi produkti sajauksies. Tad ar aukstām rokām (nomazgāt rokas aukstā ūdenī) samīca mīklu. Izveido no tās rullīti un ietin sviesta papīrā. Mīklas rullīti ieliek ledusskapī uz pāris stundām vai visu nakti. Ābolus nomizo un sagriež 12 daiviņās. Apbārsta tās ar kanēli, kas sajaukts kopā ar cukuru. Mīklu sadala 4 daļās, no katras daļas izveltnējiet apaļu plāksni un sadaliet to 12 daļās. Uz mīklas gabaliņa platās malas liek ābolu daiviņu un aptin to ar mīklu. Cepumus izkārto uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs. Ievieto vidēji karstā cepeškrāsnī un cep10-15 minūtes. Pirmās 5 minūtes cep karstākā temperatūrā, vēlāk to mazliet samazina.

Sastāvdaļas

1. Smalkais cukurs
1 ēd. karote
2. Milti
3 glāzes
3. Olu dzeltenumi
2 gab
4. Margarīns
250 - 300 gr
5. Mazs trauciņš skāba krējuma
6. Vaniļas cukurs
7. Mīklai:
8. Pildījumam:
9. Vienāda lieluma āboli
4 gab
10. Kanēlis
1 tējkar.


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk