Pikantas aknas

 15. februāris 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 2667



Aknas sagriež šķēlēs, izdauza, izveido garenas kotletes, pārkaisa ar sāli un pipariem, apviļā miltos, cep sviestā brūnas un sakārto bļodā. Uz pannas sacep sīki sagrieztu sīpolu, uzlej ūdeni, atvāra piecepumu, izkāš. Izkāstam pieliek miltu tumi, krējumu, citrona sulu, uzvāra un pārlej pār aknām.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Citrona sula
1 ēd. karote
2. Aknas
1 kg
3. Sviests
100 gr
4. Milti
50 gr
5. Sāls
6. Pipari
7. Ūdens
1 glāze
8. Sīpols
1 gab
9. Milti
1 ēd. akrote
10. Skābs krējums
2 ēd. karotes


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk