Kartupeļu un jēra gaļas sacepums

 18. marts 2017 13:40 Recepte  skatījumi: 3254

Izmēģini jaunu sacepuma recepti!



Foto: Shutterstock.com

Gardi!


 

Gaļu sagriež kubveida gabaliņos, sakarsētās taukvielās sacep, pievieno smalki sagrieztus sīpolus, seleriju, pētersīļu saknes un turpina cept, līdz gaļa un dārzeņi mīksti, tad uzkaisa sāli, piparus, iemaisa tomātu mērci, pierīvē ķiploku. Vārītus kartupeļus sastrādā masā, pievieno sāli, saputotas olas, sakapātus pētersīļu zaļumus. Ietaukotā veidnē liek kartupeļu biezeni, vidū iespiež padziļinājumu, ieliek sagatavoto gaļas un dārzeņu maisījumu, veidojot apkārt kartupeļu masas valni, pārliek ar sviesta piciņām, cepeškrāsnī cep apmēram pusstundu. Piedevām — salāti.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Tomātu mērce
2. Vārīti kartupeļi
10 gab
3. Olas
4 gab
4. Liesa jēra gaļa
600 gr
5. Taukvielas
4 ēd. karotes
6. Maza selerija
1 gab
7. Sīpoli
2 gab
8. Ķiploka daiviņa
1 gab
9. Pētersīļi
10. Pipari
11. Sāls


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk