Rīsi ar dārzeņiem un frikadelēm (no gada vecuma)

 07. oktobris 2017 12:25 Recepte  skatījumi: 4766




 

2 pieaugušajiem un 1 bērnam

Rīsus noskalo aukstā ūdenī un liek dārzeņu buljonā vārīties. Dārzeņus nomazgā, nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un liek pie rīsiem vārīties. Vāra, līdz rīsi un dārzeņi jau gandrīz mīksti. Ja nepieciešams, vārīšanas laikā pievieno ūdeni – vēlams karstu. Dilles nomazgā un smalki sakapā. Gaļu samaisa ar olas dzeltenumu, sāli un rīvmaizi, pievieno daļu kapāto diļļu, visu kārtīgi samaisa un veido frikadelītes, nelielas. Frikadeles liek pie rīsiem un dārzeņiem un turpina vārīt vēl minūtes desmit – uz lēnas uguns ar vāku nosegtā katlā. Kad ēdiens gatavs, liek to uz šķīvjiem un pārkaisa ar atlikušajām kapātajām dillēm.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008

Sastāvdaļas

1. Kolrābis
1
2. Šķipsniņa sāls
3. Liesa maltā gaļa
200 gr
4. Olas dzeltenums
1 gab
5. Drupināts sausiņš vai rīvmaize
2 ēd. karotes
6. Eļļa
2 ēd. karotes
7. Gargraudu rīsi
80 gr
8. Dārzeņu buljons
1/4 l
9. Burkāni
200 gr
10. Neliela buntīte svaigu diļļu


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk