Brieža cepetis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ņem brieža ciskas vai karbonādes gabalu (3kg), sarīvē ar sāli un saspiestiem ķiplokiem. Viegli apkaisa ar timiānu un liek iepriekš sakarsētā cepešpannā ar karstu eļļu, tad šauj iekšā 250 - 220 grādu karstā cepeškrāsnī. Ļauj viegli apbrūnināties abam pusēm, tad liek klāt sagrieztu sīpolu, aprikozes, plūmes, rozīnes, piparus un pannā ielej karstu ūdeni un samazina temperatūru par 20 grādiem. Cep periodiski grozot un aplejot ar izvedojušos mērci. Var pasniegt gan ar kartupeļiem, gan rīsiem un šķovētiem kāpostiem. Labu apetīti!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Eļļa - 50.g
  • Timiāns.tējkarote
  • Brieža gaļa - 3.kg
  • Pipari - 10.gab
  • Žāvētas plūmes - 10.gab
  • Žāvētas aprikozes - 10.gab
  • Rozīnes - 1.sauja
  • Sīpoli - 1.gab.
  • Ķiploki - 10.daiviņas
  • Sāls - 25.g
  • Karsts ūdens.l