Aukstā zupa (kvass)

 29. maijs 2009 23:00 Recepte  skatījumi: 5222

Nepieciešams:

1l maizes kvasa

500 g jauno bietīšu ar visām lapām

2 svaigi gurķi

lociņi

2 cieti vārītas olas

tējkarote smalkā cukura

skābs krējums

 

 



Pagatavošana:
 
Ņemiet 1 litru maizes kvasa, 500 g jauno bietīšu ar visām lapām, 2 svaigus gurķus, lociņus, 2 cieti vārītas olas, tējkaroti smalkā cukura, skābu krējumu pēc garšas.
Bietītes nomazgā, nomizo, liek katlā un vāra apmēram pusstundu, tad pievieno noplaucētas biešu lapas un atstāj uz uguns vēl minūtes desmit. Pēc tam ūdeni nolej atsevišķā traukā, bet bietes un to lapas sīki sagriež un ieber terīnē. Tur saber arī gurķu gabaliņus, sakapātas cieti vārītas olas, lociņus un cukuru. Biezumus pārlej ar kvasu un atdzesētu biešu novārījumu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem un dillēm.

 

 

Iesūtījusi:

Sanita Jansone,

Auksto zupu olimpiādes

dalībniece



0 Pievienot komentāru

Kategorijas