Vai pēc kāzām pieņemt vīra uzvārdu? Kā pareizi izvēlēties vārdu bērnam? Atbild astrologs Baņķis

Kā vārds ietekmē cilvēka likteni un kā pareizi to izvēlēties bērnam, stāsta sertificēts astrologs un sertificēts numerologs profesionālis Kristaps Baņķis.

 

Liktenis ir kā upe, pa kuru tevi nes straume. Vārds, uzvārds un dzimšanas datums veido laivu.

FOTO: Shutterstock.com

Liktenis ir kā upe, pa kuru tevi nes straume. Vārds, uzvārds un dzimšanas datums veido laivu.

Vārda ietekme un spēks

Numeroloģijas analīzes objekts ir skaitļi – dzimšanas dati – un alfabēta burti, kurus pēc noteiktas sistēmas pārvērš ciparos.

Katrs burts simbolizē kādu skaitlisko vibrāciju. Pilns numeroloģiskais kods sastāv no pasē ierakstītā vārda, uzvārda un dzimšanas datuma. Ja kāds elements šajā matricā tiek mainīts, izmainās visa kopējā sistēma.

Kristaps Baņķis skaidro, ka vārdam ir ļoti liels spēks, jo cilvēks vadās pēc principa kā sauc, tā atsaucas. “Ja tevi sauc Linda – tu atsauksies vienā enerģētiskā vibrācijā, ja Marta – pilnīgi citā. Skaņa kā tāda dod zināmas asociācijas. Piemēram, pasakot vārdu “krūze”, man uzreiz rodas priekšstats, par ko ir runa, kamēr francūzim šis vārds nenozīmē neko.”


Ko tad īsti ietekmē vārds?

Dzīves uzdevumu tas mainīt nevar,” atklāj Kristaps Baņķis. “Vārds vairāk simbolizē rakstura izpausmes stilu. Cilvēka vārds var mainīt viņa attieksmi pret dzīvi un citu cilvēku attieksmi pret viņu, bet ne karmu. Taču, ņemot vērā, ka cilvēka uzvedība un attieksme var mainīt karmu, var būt zināma neatbilstība.”

Numeroloģiskajā kodā no vārda, uzvārda un dzimšanas skaitļiem tiek iegūti 5 pamatskaitļi, kas nosaka pilnīgi visas cilvēkam vajadzīgās iemaņas, prasmes, talantus un to realizāciju. Nomainot vārdu, burtu vai tikai garumzīmi, var mainīties viss kopējais uzstādījums.

Kā piemēru numureologs min cilvēku, kurš nespēj aiziet no netīkama darba, jo viņam ir samierniecisks horoskops. Nomainot savā vārdā tikai vienu burtu, parādīsies dinamisks skaitlis, kas neļaus samierināties un palīdzēs spert izšķirošo soli. “Noteiktā trajektorijā tas maina karmu un likteni. Tas ir tāpat, kā nomainīt mašīnas modeli. Galamērķis paliks tas pats, vienkārši veids, kādā cilvēks tajā nokļūs, atšķirsies.”

 

Burti un skaitļi veido asociācijas, kas ierobežo cilvēkus, pašiem to neapjaušot. Labvēlīgie skaitļi pievelk, nelabvēlīgie – atgrūž. 

 

Burti un skaitļi veido asociācijas, kas ierobežo cilvēkus, pašiem to neapjaušot. Labvēlīgie skaitļi pievelk, nelabvēlīgie – atgrūž. Saprotot, kuri skaitļi tev labāk atbilst, tos iespējams labāk izmantot ikdienā kā instrumentus. Izvēloties pareizos atslēgvārdus, tie var kalpot kā pakāpieni, kas palīdzēs izrauties no skaudrām dzīves situācijām. Arī nonākot ideālos apstākļos ar nepiemērotu vārdu, cilvēks dreifēs pa dzīvi.

“Liktenis ir kā upe, pa kuru tevi nes straume. Vārds, uzvārds un dzimšanas datums veido laivu. Vārds un uzvārds ir kā airi, kuri palīdz tikt uz priekšu, ievērot trajektoriju. Netrāpīt ar pareizo vārdu ir tāpat, kā izsist laivai dibenā caurumu, pa kuru tek iekšā ūdens. Cilvēks tikai spēj to smelt ārā un pat nepamana, ka aizpeld garām paradīzes saliņai. Vārds ir viens no dzīves instrumentiem, kas var uzlabot vai pasliktināt dzīves kvalitāti, cilvēkam to nezinot,” stāsta Kristaps Baņķis.


Kā izvēlēties vārdu bērnam?

Piemeklēt vārdu jaundzimušajiem numerologs sāk tikai pēc bērna nākšanas pasaulē, kad ir fiksēts datums, kas būs rakstīts pasē. “Bieži vien māte un tēvs vēlas dot bērnam vārdu, kas viņiem pašiem ir aktuāls. Tikai dažiem vecākiem izdodas trāpīt vārdiskajā vibrācijā, kas bērnam patiešām ir piemērota.

 

Bieži vien māte un tēvs vēlas dot bērnam vārdu, kas viņiem pašiem ir aktuāls. Tikai dažiem vecākiem izdodas trāpīt vārdiskajā vibrācijā, kas bērnam patiešām ir piemērota

Piemēram, vecāki vēlas, lai bērns būtu drosmīgs, un ieliek vārdu ar skaitli 1. Bērnam ar maigu un māksliniecisku dvēseli tas var izrādīties traumatisks. Katram bērnam ir noteikta talantu struktūra, kuru ar vārdu var attīstīt vai apslāpēt.

Palīdzot cilvēkam nomainīt vārdu pieaugušā vecumā, vienmēr skatos vai vārds, pirmkārt, piestāv cilvēkam; otrkārt, vai viņam pašam patīk; treškārt, vai tas atbilst dzīves mērķiem.”

Ja vēlies, lai bērns ir ne tikai talantīgs, bet arī savu talantu izmanto, Kristaps Baņķis iesaka izvēlēties vārdu, kas nebūtu garāks par uzvārdu. Pretējā gadījumā bērnam būs lielas vēlmes, bet uzvārds, kas dod dzimtas enerģiju un spēku tās realizēt, netiks līdzi vēlmju apjomiem.

Likt vienu vārdu vairākās paaudzēs ir tradīcija, kas lieliski strādāja senatnē, kad dēli pārmantoja tēva nodarbošanos, bet mūsdienās pietiek tikai ar uzvārdu. “Tas ir mēģinājums atstāt aiz sevis savu klonu. Ja sakrīt tā, ka bērnam tas ir vajadzīgs, tas ir pieļaujams,” uzskata numerologs.

Latviskajā telpā viņš neatbalsta divu vārdu došanu vienam cilvēkam. Ja cilvēkam ir iedots dubultais vārds, ir jāsauc abos, jo citādi tiek saukta tikai daļa no personības. “Ja esi Anna Marija un tēvs tevi sauc par Annu, bet māte – par Mariju, var rasties nervu kaites. Parasti starp draugiem uzrodas kāds glābējs, kurš sauc abos vārdos, savelkot visu kopā.”

Jā vai nē mīļvārdiņiem?
Ja apkārtējie mēģina cilvēku saukt mīļvārdiņos vai iesaukās, tas ir viens no rādītājiem, ka vārds īsti nepiestāv. “Cilvēki intuitīvi mēģina saukt tajā vārdā, kas cilvēkam visvairāk piestāvētu,” saka Kristaps Baņķis.

Katrai tautai ir savas tradīcijas, un mīlināmie vārdi ir viena no krievu nacionālajām īpatnībām, kuru astrologs skaidro ar tautas atrašanos Vēža zīmē. “Krieviem ir raksturīgi dot lielus, impēriskus vārdus un pēc tam tos saīsināt. Tas nav īsti korekti. Kāpēc vīrietis, kurš ir Aleksandrs, būtu jāsauc par Sašu? Ja vēlies, lai cilvēks kaut ko sasniegtu, viņš ir jāuzmundrina, saucot pilnā vārdā.”


Izteikti latvisks, ārzemniecisks vai slavenības vārds

Reklāma
Reklāma

Populārie vārdi samazina ietekmi uz indivīdu. Lai gan visiem Jāņiem ir līdzīga enerģētika, kas dod gan priekšrocības, gan trūkumus, viņiem nav par to jāsatraucas, jo vārds nedarbojas kā liels dzinulis. Kristaps Baņķis secina, ka agrāk latvieši darīja ļoti gudri, liekot neitrālus un fleksiblus vārdus ar skaitlisko vibrāciju 5, piemēram, Jānis vai Pēteris, kuri piestāv jebkuram.

“Īpaši vārdi prasa vairāk izkopt savus talantus, nodarboties ar savu ego un sevis meklējumiem,” turpina astrologs. “Tāpēc cilvēki ar neparastiem vārdiem tiecas sevi vairāk parādīt publiski.

 

Agrāk latvieši darīja ļoti gudri, liekot neitrālus un fleksiblus vārdus ar skaitlisko vibrāciju 5, piemēram, Jānis vai Pēteris, kuri piestāv jebkuram.

 

Neparasts vārds uzliek pienākumu pret sevi un sava talanta realizāciju. No vienas puses, tas ir grūtāk, no otras – interesantāk. Tu vari atrast jaunus ceļus un veidus, kā to realizēt. Ja cilvēkam ir latvisks vārds, aizbraucot uz ārzemēm, viņš var kļūt dinamiskāks, aktīvāks, jo ir citādāks un var atrast savus izpausmes ceļus.”

Izvēloties slavenas personības vārdu, vecāki visbiežāk grib, lai bērns tai līdzinātos. Kristaps Baņķis uzskata, ka vajag individualizēt, nevis sekot. “Piemēram, Elizabete ir karalisks vārds ar diviem 4, kas kopā veido 8. Elizabetēm ir smags un dzelžains raksturs, viņas ilgi dzīvo, tur kopā visu dzimtu. Skaitlis 8 liecina par karmiskajiem uzdevumiem. Padomā, vai tu vēlētos savam bērnam tik smagu vārdu? Ja nu bērns piedzimst radošs, bet viņam tiek uzlikts dzinulis vadīt, uzvarēt, būt labākajam? Skan skaisti, bet kāda enerģētika!”
 

Neparasts, kalendārā neierakstīts vārds

Kalendārā neierakstīto vārdu jomā Kristaps Baņķis ir īpaši liels speciālists. Viņa tēvam ir unikāls, kalendārā neierakstīts vārds – Igurds, sieva ir Ilana, krustdēls nosaukts par Maratu, meita Madlēne ir vienīgā Latvijā, kam ir šāds vārds.

Astrologs uzskata, ka vārda izvēlei ir jāpieiet radoši, taču nevajag pārradīt. “Viss, ko oficiāli ir noteikusi valsts, – personas kods un vārda dienu datumi –, kontrolē cilvēku, nospraužot vadmotīvu, kā cilvēks šajā valstī var izpausties. Ieliekot bērnam kalendārā neierakstītu vārdu, vecāki paver viņam iespēju dzīvot ārpus šīs sistēmas.

Neatbalstu ideju nomainīt personas koda daļu, kura sastāv no dzimšanas skaitļiem, uz datora iedoto, jo uzskatu to par mūsdienu autoritārismu. Skatoties no ezoteriskā viedokļa, dvēsele ir izvēlējusies šos dzimšanas skaitļus, un, tos nomainot, tiek zaudēta individualitāte. Piemēram, populārā vārda un uzvārda kombinācijas īpašniece Kristīne Bērziņa ar datora iedotu personas kodu savās izpausmēs kļūtu par diezgan robotizētu personību.”
 

Vārda un uzvārda maiņa

Mēs paši neizvēlamies ne vārdu, ne uzvārdu, ne dzimšanas datumu. Dzimšanas datumu nomainīt nav iespējams, turpretī vārda un uzvārda maiņa paver lieliskas iespējas mainīt savas dzīves kvalitāti. Vārds ir tikai pirmā cilvēka rakstura atslēdziņa, kamēr uzvārds nosaka dzimtas enerģiju.

Kristapam Baņķim ir dzelžaina pārliecība, ka sievietei pēc kāzām ir jāpāriet vīrieša uzvārdā, ja vien numeroloģiskās matricas neliecina par pretējo. “Ir jāsaprot, ka vārds un uzvārds ir kā mātes plate datoram. Ja sieviete ir apprecējusies un nomainījusi uzvārdu, bet pēc gada izšķīrusies un atgriezusies vecajā uzvārdā, uz īsu brīdi sanāk kokteilis, bet lielu izmaiņu nebūs. Vārds un uzvārds, nomainot enerģētiku, iedzīvojas pusotra, divu gadu laikā.”

Tāpat kā pret dubultajiem vārdiem, arī pret dubultajiem uzvārdiem Kristapa Baņķa attieksme ir ļoti skeptiska, jo veidojas dzimtu kokteilis. “Sieviete, kura pēc kāzām patur savu un pieņem arī vīra uzvārdu, kļūst enerģētiski spēcīgāka, bet vīrietis – nedaudz vājāks. Ja sievietei pirmslaulības uzvārds ir no bijušā vīra, kam viņa pievieno jauno, sanāk, ka vīrietis ir daļēji apprecējies ar cita vīrieša dzimtu.”

Mūsdienās reti tiek pētīta dzimtu struktūra, neraugoties uz to, ka ģenētika paliek un darbojas simboliskā veidā. “Ja sieviete ieprecas dzimtā, kurā visi vīrieši ir alkoholiķi vai visas sievietes mirst ar vēzi 45 gadu vecumā, varbūt nevajag pāriet vīra uzvārdā.

Bet tikpat labi ir iespēja, ka sieviete ir apprecējusi tieši tādu vīrieti, lai realizētu savu likteni. Dzīve un karmas cilpas nav tik vienkāršas. Mēs piesaistām tos, kuriem vajag piesaistīties, bet to var mainīt. Viens burtiņš var mainīt visus spēka samērus. Tāpēc mēs bieži dzirdam stāstus, par to, ka sieva pēc kāzām ir mainījusies.”

Sievietes, kuras pēc šķiršanās atstāj bijušā vīra uzvārdu, paliek viņa dzimtā un savā ziņā atrodas tās dzimtas protekcijā. Tāpat kā fotogrāfijas, arī uzvārds tur pie bijušām attiecībām, un no tā vajag atteikties, izņemot gadījumus, ja cilvēkam horoskopā ir teikts, ka tas der un nerada diskomfortu.


Vārdu mode

Vārdu modi nosaka laiks, kurā dzīvojam. Numerologs novērojis, ka ekonomiskās krīzes laikā cilvēki izvēlējās piezemētākus vārdus, kuru numeroloģiskā nozīme bija sasaistīta ar finansēm.

Pēc filmas Pūt, vējiņi parādījās daudz Baibu un Uldu. Deviņdesmitajos gados bērniem tika izvēlēti “lieli” vārdi, šobrīd ir vērojama kosmopolītisku vārdu tendence. “Ir kaut kāda kopējā plūsma – vārdi, kurus izvēlas vairākums, un tad parādās kaut kas jauns, kas satricina pasauli un veicina pārmaiņas.

Mode ir mode – tā ražo vairākumu. Vārdam ir noteikts enerģijas pievedums, kas sadalās “uz galviņām” konkrētajā vietā un laikā. Tas, kurš pēc horoskopa, numeroloģijas un uzvārda tandēma ir spējīgāks, paņems lauvas tiesu. Savukārt unikāls vārds rada indivīdu.”


Noderīgi resursi

  • numopro.lv sadaļā “Tavs skaitļu” kods iespējams izveidot vizuālu tabulu ar saviem datiem. Aprēķini ir par brīvu, bet par samaksu uzzināsi visus skaidrojumus.
  • numerologi.lv sadaļā “Burtotājs” ievadi savu vārdu un uzzini tam atbilstošo skaitli. Te vari pārbaudīt arī nosaukumus un domēnu vārdus. Ievadot mīļvārdiņus, varēsi saprast, ko, saucot šajā vārdā, otrs cilvēks no tevis sagaida.

 

No portāla Jauns.lv