Sportisks stils un zvēru raksti: kas modē Baltijā

Puķainas kleitiņas un masīvi, kā no vecāku skapja izvilkti sporta apavi – kombinācijas, kas vēl pirms dažiem gadiem šķistu absurdas, šobrīd kļuvušas par ierastu ikdienas tēlu. 

FOTO: Shutterstock.com

“Membershop.lt” pārstāve Ugne Radikiene (Ugnė Radikienė) stāsta, ka lietuvieši, latvieši un igauņi uzmanīgi seko līdzi modes tendencēm un nevēlās no tām atpalikt.


Caurspīdīgi aksesuāri baltiešiem nepatīk
Sportisks stils šobrīd dominē kā ielās, tā modes skatēs uz mēles. Bet tie, kas šņorētos apavos un sportiskās jaciņās nejūtas ērti, viegli var atrast citu, sev tīkamāku tendenci, jo to klāsts šobrīd ir plašs un daudzveidīgs. Iepriekš uzskatīts par bezgaumīgu, šobrīd popularitātes vilni piedzīvo mežonīgo rietumu tēls ar spilgtiem dzīvnieku rakstiem un bohēmiskiem akcentiem.

Dzīvnieku raksts

Tāpat savu atgriešanos piedzīvo deviņdesmito gadu stils: caurspīdīgi lietusmēteļi un rokassomas, spoži audumi un kārtu kārtās savilktas drēbes. Kaut arī šīs tendences modes namu kolekcijās manāmas jau vairākus gadus, pieprasījums pēc šādiem apģērbiem ievērojami pieaudzis vien šogad. Tas redzams ne vien Parīzes un Milānas, bet arī Tallinas, Rīgas un Viļņas ielās. 

Blūze, veste
Baltijas valstu pircēju izvēle atspoguļo gan noteiktu tendenču popularitāti, gan arī vēsta par reģiona iedzīvotāju gaumi un iepirkšanās paradumiem. “Kluba klienti ir iecienījuši dzīvnieku rakstus un spožus audumus, kā arī ādas izstrādājumus ne vien aksesuāros, bet arī apģērbos. Un tāpat kā modes mekās, arī šeit populāri ir šķietami “neglītie” sporta un brīvā laika apavi, kā arī lieli, uzkrītoši aksesuāri. Savukārt tādi ekscentriski akcenti kā bārkstis, raibi raksti un caurspīdīgie lietusmēteļi Baltijas valstu pircēju skapjos nokļūst reti,” stāsta Ugne Radikiene.

Reklāma
Reklāma


Neglītie sporta un brīvā laika apavi sāk iepatikties
Kaut sākotnēji uzlūkotas ar zināmu skepsi, arī pašmāju pircēji sāk iecienīt masīvas formas krosenes. Sauktas arī par “neglītajām” vai “tēta” botām, tiek pareģots, ka tās no modes tik drīz neizies, un būs manāmas vēl vairākās nākamo sezonu kolekcijās. Līdztekus, pircēji kļuvuši drosmīgāki un spožus apģērbus izvēlās vairāk – to pirkšanas rādītāji palielinājušies līdz piecpadsmit procentiem, norāda “Membershop.lt” pārstāve.

Botes

Tajā pašā laikā, kamēr visā pasaulē zibenīgu popularitāti guvušas vēdersomas jeb bumbags, Baltijā tās iekarojušas vien kaismīgāko modes gardēžu sirdis. Toties uzvaras gājienu pārliecinoši turpina puķainas kleitas. Sākot no koķeti īsām, beidzot ar bohēmiski garām, puķu rakstiem apdrukātas kleitas dažādās variācijās atrodamas katras Baltijas modes dāmas garderobē.

Puķaina kleita


Baltieši izvēlās klasisku stilu
Kaut arī Baltijas valstu iedzīvotāji interesējas par globālajām modes aktualitātēm,  priekšroku tie tomēr dod ilgtspējīgai modei – kvalitatīviem audumiem un klasiskiem garderobes elementiem. “Dabīgi materiāli, tādi kā āda, vilna, kašmirs un zīds, būs modē vienmēr, tādēļ neizbrīna fakts, ka to pircēju skaits katru gadu pieaug,” saka Ugne Radikiene.