Tēva dienas gājiens un festivāls 2018! SVĒTKU PROGRAMMA

9. septembrī, plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa Rīgā sāksies tradicionālais Tēva dienas gājiens, kurā aicinātas piedalīties ģimenes no visas Latvijas. Gājiens noslēgsies Vērmanes dārzā pie skatuves, kur uzreiz gaidāms svētku koncerts. Šogad uz Tēva dienu ielūdz Valsts iniciatīva "Latvijas Goda ģimenes gads", svētkus kā ik gadu organizē Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv, Tēva dienas lieldraugs - “Rimi”. Svētki Vērmanes dārzā norisināsies visas dienas garumā līdz pat plkst. 17.00. Ieeja bez maksas.

Arī šogad svētku apmeklētājus gaida sirsnīgi un krāšņi svētki. Aicina Smildziņu ģimene. Foto: Artūrs Martinovs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī šogad svētku apmeklētājus gaida sirsnīgi un krāšņi svētki. Aicina Smildziņu ģimene. Foto: Artūrs Martinovs

Par godu Tēva dienai, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā, Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” jau sesto gadu Rīgā rīko Tēva dienas festivālu. Svētku organizēšanas mērķis ir Latvijas ģimenēs nostiprināt Tēva dienas svinēšanas tradīciju, tādējādi sakot tētiem paldies, aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē un veicināt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā.

Atgādinām, ka Tēva dienas gājiens un festivāls tiks fotografēts, vizuālie materiāli tiks izmantoti Tēva dienas un to atbalstītāju mājas lapās, medijos un sociālajos tīklos.  

Atskats - Tēva diena 2017

PROGRAMMA

SVĒTKU GĀJIENS

Pulcēšanās gājienam no plkst. 11.00 pie Brīvības pieminekļa, un tās laikā tiks uzņemta gājiena dalībnieku kopbilde no putna lidojuma. Gājienā aicināta piedalīties ikviena ģimene, kura vēlas sveikt tētus visā Latvijā. Pirms gājiena cienāsim ar gardumiem. Gājiena sākums plkst. 12.00. Gājiena maršruts: Brīvības piemineklis → Brīvības bulvāris → Elizabetes iela → ieiešana Vērmanes dārzā pa Elizabetes un Kr. Barona ielas stūra vārtiem. 

 

UZ SKATUVES

Plkst. 12.20 (laiks nav precīzs, koncerts sāksies, kad parkā ieradīsies gājiens)

● Tēva dienas festivāla svinīgā atklāšana - jau sesto gadu pēc kārtas Tēva dienas festivāla gājiena priekšgalā svinīgi dodas Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris iedvesmojošā diriģenta Anda Kareļa vadībā. Noslēdzoties gājienam, orķestris ieskandina Tēva dienas festivāla 2018 atklāšanu. Koncerta programmu atklāj svētku uzrunas. 

Zemessardzes orķestris● Ģimeņu godināšanas akcijas “Mana Goda ģimene” apbalvošana.

Latvijas Goda ģimenes gads

● Dziedātāja Markus Rivas uzstāšanās. 

● Perkusiju priekšnesums. Uzstājas perkusionists Nils Īle ar ģimeni.

Nils Īle ir Latvijā viens no pazīstamākajiem perkusiju un ritma meistariem, kurš 1997. gadā Latvijā izveidojis pirmo perkusiju apguves studiju, kurā aicināti mācīties gan bērni, gan pieaugušie, turklāt arī bez priekšzināšanām. 

● Jura Kaukuļa un ģimenes uzstāšanās. 

● Dziedātājas un dziesmu autores MARTAS uzstāšanās. 

Marta Grigale

Jāņa Znotiņa izrāde bērniem “Karnevāls un kartupeļu salāti”

Brīvdabas izrāde bērniem Tēva diena

Kā jau katru gadu, tā arī šogad ikvienam Tēva dienas apmeklētājam būs iespēja vērot brīvdabas izrādi - šogad režisora Jāņa Znotiņa izrādi "Karnevāls un kartupeļu salāti". Izrāde veidota pēc A. Kivirehka tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem. Gan grāmata, gan izrāde runā par empātiju jeb spēju just to, ko jūt citi. 

Grupa "Sudden Lights"

Sudden LightsGrupu 2012. gadā dibināja Andrejs Reinis Zitmanis un Mārtiņš Matīss Zemītis, kas tolaik bija klases biedri Pāvula Jurjāna mūzikas skolā. Grupas sastāvs vairākkārt mainījās līdz 2014. gadā tam pievienojās Kārlis Matīss Zitmanis un Kārlis Vārtiņš. 2015. gadā pēc uzvaras konkursā "Pirmā plate", "Sudden Lights" izdeva savu pirmo singlu "Tik savādi". 2016. gada rudenī grupa prezentēja otrā singla "Priekšpilsētas valsis" videoklipu. Šī dziesma kļuva par pirmo "Sudden Lights" dziesmu, kas iekļuvusi radio rotācijā. 2017. gada vasarā "Sudden Lights" izdeva trešo singlu "Laikmets" un debitēja festivālā "Labadaba" uz lielās skatuves. 2017. gada septembrī - ceturtais singls "Šajā sētas pusē" un debijas albums "Priekšpilsētas". 

 

VĒRMANES DĀRZA TERITORIJĀ

12.00–17.00

DĀVANU DARBNĪCAS

Radošās darbnīcasTētiem domātu dāvanu darbnīcas, organizē Mammamuntetiem.lv.

 

GODA ĢIMENES KRONĒŠANA

Goda Ģimenes gads
● Valsts iniciatīvas "Latvijas Goda ģimenes gada" kvartālā jo īpaši gaidītas ciemos kuplas ģimenes uz īpašu ģimenes momentfoto. Ikviens varēs izrotāt kroni no dabas materiāliem savas ģimenes kronēšanai un izgatavot ģimenes draudzības saiti. Kuplās ģimenes godināsim, dāvinot ozolus, ko iestādīt saimes pagalmā. 

 

RIMI BĒRNIEM SPĒĻU PARKS

Rimi bērniem tēva diena
● Rimi Bērniem spēļu parks aicina uz jautrām, sportiskām, izklaidējošām un citādi aizraujošām aktivitātēm gan lielus, gan mazus. Šeit ikviens varēs spēlēt spēles, makšķerēt, šaut mērķī un pārvarēt šķēršļu joslu, pārbaudīt savu līdzsvaru un stāju. Laiku, ko pavadi kopā ar ģimeni, noteikti vajag arī iemūžināt, tādēļ būs iespējams kopīgi fotografēties ar tēti un citiem mīļajiem. Ikviens varēs izpausties radoši arī dabas darbnīcā.

 

TĒTIS UN DĒLS PIE FRIZIERA

Barber shop● Iespēja saposties svētkiem gan tētiem, gan dēliem ar Royal Dandy Barber Shop! Jā, arī šis pakalpojums būs pieejams bez maksas. Blakus arī mazajām dāmām būs iespēja sapucēties - tikt pie glīta hennas zīmējuma vai sapītiem matiem. 

 

ORIENTĒŠANĀS AR DEPO

Orientēšanās● Aizraujošas orientēšanās sacensības, kurās aicināta piedalīties ikviena ģimene! Balvas no veikala-noliktavas DEPO, mājai, dārzam un remontam.
 

LĀZERKAUJAS

GUNSnLASER● Vēlies piedzīvot ko īpašāku nekā parasti? Nāc kopā ar ģimeni uz Tēva dienas festivālu un izmēģini spēkus lāzerkaujās! Izmēģināt lāzertag, peintbolu vai airsoft spēli ikdienā var GUNSnLASERS izklaides parkos Mežaparkā, Andrejostā vai Juglā! Kāpēc izvēlēties GUNSnLASERS?

  • Labiekārtoti iekštelpu un āra laukumi ar dažādiem slēpņiem
  • Āra laukumi vairāk kā 1ha platībā
  • Iekštelpu laukumi vairāk kā 4200m2 platībā
  • Draudzīgi un profesionāli spēļu vadītāji
  • 4 dažādas lokācijas un dažāda stila laukumi - rūpnieciska stila ēkas, uzkalni un ielejas mežā, vēsturiska ražošanas būve
  • Bezmaksas autostāvietas
  • Izcilas klientu atsauksmes 4.9/5 zvaigznēm
  • Vienā no laukumiem 30m liela lidmašīna ar slepenām ejām
  • Sakoptas piknika vietas ar galdu, soliem un grilu

GUNSnLASERS izklaides parki ir piemēroti dzimšanas vai vārda dienas svinībām, vecpuišu un vecmeitu ballītēm, korporatīviem pasākumiem, bērnu ballītēm, kā arī vienkārši atpūtai kopā ar draugiem un ģimeni. Paaugstini savu adrenalīna līmeni!

 

ŠAUŠANA PA SKĀRDA BUNDŽĀM

Airsoft● Tēva dienas pasākumā kopā ar GUNSnLASERS būs iespēja pārbaudīt savu precizitāti, šaujot pa skārda bundžām ar airsoft ieroci! Ideāli piemērota aktivitāte tētiem, lai gūtu azartu un pozitīvas emocijas.

Kas ir airsoft?

  • Stratēģiska kaujas simulācijas spēle
  • Spēles laikā tiek izmantotas reālu ieroču kopijas
  • Populārākie ieroči ir G&G zīmola M4 automāts, CYMA MP5 automāts, Beretta CO2 pistole un Beretta elektriskā pistole
  • Lodes ir plastmasas bumbiņas ar vidējo svaru 0,25 vai 0,28 grami
  • Ieroči darbojas ar 1200mAh Li-Po baterijām, kuras var atkārtoti uzlādēt

Meklē GUNSnLASERS un piedzīvo ko īpašāku nekā parasti!

 

VĪRIEŠU VESELĪBAI

● VĪRIEŠU VESELĪBAI norišu laika plāns: 

12.30 - “Par veselības profilaktiskās pārbaudes vismaz reizi gadā nozīmību”.
12.45 - "Kā veidot un sekmīgi uzturēt vīru grupas", Vents Sīlis, "Vīriešu aplis".
"Pārrunāsim pamatus, kurus izveidojuši austrāliešu vīri un aprakstījuši grupas rokasgrāmatā (tagad pieejama arī latviski).
Tēvs? Ar tēvu sen nav runāts, jo par ko tad runāsi... viņa jau tā īsti nekad nav bijis klāt. Ne toreiz, ne tagad.  Māte? Viņa nekad nav spējusi redzēt mūsos vīriešus, tikai puikas, kas jāpamāca un jānorāj. Jo tā viņu pašu savulaik audzināja - stingri un skarbi. Viņas acīs mēs tā arī neesam izauguši lieli.  Bērni? Ar bērniem sen nav kopā nekas darīts, jo nav laika... Kā lai viņiem pasaka, ka mīlam viņus vairāk par visu pasaulē, vairāk par sevi pašu?
Kam prasīt atbildes? Vīriem. Vīriem, kas nav ne labāki, ne sliktāki par tevi, bet godīgāki. Vīriem, kas gatavi pastāstīt, kas viņus uztrauc un kas viņiem sāp, lai tu saprastu, ka neesi viens. Vīru grupā tu iemācīsies ne tikai dzirdēt patiesību par sevi, bet arī izturēt to. Tu mācīsies no citiem, bet viņi - no tevis."

Vīriešu veselībai13.00 -  “Par veselības profilaktiskās pārbaudes vismaz reizi gadā nozīmību”.
13.15 - "Vīrietis un viņa ūsas, bārda, mati un kāpēc tie ir "jāpalutina"", Guntis Apkalns, "Barbermind.eu"
13.30 - "Vīriešu un sieviešu solidaritāte, aicinot laicīgi pārbaudīties", Helmuts Bēķis, "Movember Latvija".
“Ik gadu Latvijā un visā pasaulē novembrī tiek pievērsta īpaša uzmanība vīriešu veselībai. Novembrī norisinās vīriešu veselības kampaņa “Movembris” (no angļu vārda “mustache” – ūsas un “November – novembris). Visa mēneša laikā tiek aktualizētas ar vīriešu veselību saistītas problēmas, tiek informēts par ārstēšanās iespējām, un vīrieši tiek aicināti savlaicīgi veikt veselības pārbaudes. Simboliski “Movembra” jeb “Ūsu mēneša” laikā vīrieši visa mēneša garumā audzē ūsas, lai tādējādi pastiprināti pievērstu vīriešu un viņu sievu, draudzeņu uzmanību vīriešu veselībai."
13.45 - "Zināšanas veselībai", Uldis Dauģis, "Zināšanu telpa Zikurāts".
“Zināšanu Telpa Zikurāts” organizē pasākumus fiziskās un garīgās veselības veicināšanai. Nodarbības vada ārsti, profesori, ar veselību saistīti speciālisti, pēdējā gada laikā esam novadījuši vairāk kā 300 pasākumus.
Mēs uzskatām, ka zināšanām ir fundamentāla nozīme mūsu veselībā. Vīrietim, kā ģimenes galvai, ir labi jāpārzina fiziskās un arī garīgās veselības pamatus, kā arī jāspēj tos īstenot savā dzīvē. Tad, kā jau veiksmīgam piemēram, jādalās ar šīm zināšanām.  Tas ir ceļš uz veselu un stipru sabiedrību."
14.00  - “Par veselības profilaktiskās pārbaudes vismaz reizi gadā nozīmību”.
14.15. - "Ilūzija un prieks", Iluzionisti Edžus un Ieva, www.iluzionisti.lv
14.30 - "Prieks dzīvot" jeb emocionālā veselība. "Vienkāršos vārdos par Veģetatīvās distonijas jeb somatoformās veģetatīvās disfunkcijas (SVD) simptomiem, par Izdegšanas sindromu, par Depresijas slimību."
no 15.00 - 17.00 “Par veselības profilaktiskās pārbaudes vismaz reizi gadā nozīmību”.

 

SATIEC BĒRNU RAIDĪJUMA "TUTAS LIETAS" GALVENO VARONI!

LMT Tuta● Cik rokai ir pirkstu? Kā pagatavot kūku no smiltīm? Un kā skan bungas? Izzinot sevi un pasauli, bērniem ir daudz jautājumu. Lai sirsnīgā un izglītojošā veidā mazajiem palīdzētu apgūt pirmās un tik ļoti svarīgās iemaņas, Latvijā radīts bērnu raidījums “Tutas lietas”. Tā galvenā varone, jaukā meitene un bērnu draudzene Tuta kopā ar ziņkārīgo Lapsu “Tēva dienas 2018” festivāla apmeklētājiem LMT Viedtelevīzijas teltī mācīs pirmos vārdus, krāsas, dziesmiņas un skaitļus. 

 

TREBŪ MĀJAS DĀRZS

Trebū
● Tēva dienas 2018 festivāla apmeklētāji aicināti viesoties Trebū Mājas dārzā, kur bērni varēs izveidot vējdzirnavas un paši izgatavot savu nozīmīti - dāvanu tētim, spēlēties un izbaudīt svētku atmosfēru. 

 

MILITĀRĀ STAFETE UN MĒRĶĪ ŠAUŠANA

Zemessardzes aktivitāte● Tēva dienas festivālā piedalīsies arī Latvijas Republikas Zemessardze, kas nodrošinās iespēju apskatīt un aptaustīt īstus ieročus, dāvās piedzīvojumu šaut mērķī ar lāzerpistolēm, kā arī parādīs, kāda ir karavīra ikdiena, ļaujot pielaikot ekipējumu un izskriet stafeti.

 

NEPARASTA ŠŪPOŠANĀS - 3D ŠŪPOLĒS!

3d šūpoles tēva diena

● 3D šūpoles, ko piedāvā "Orbitron", ir atrakcija, kas iepriecinās ikvienu, kurš bērnībā sapņojis lidot kosmosā. Tā ir pirmā šāda veida atrakcija Latvijā!

 

BRĪVDABAS BOULINGS no BOWLERO

Atpūtas un izklaides centrs Bowlero. ● Jā, īsts brīvdabas boulings, ko piedāvās atpūtas un izklaides centrs "Bowlero". Ikviens aicināts ripināt bumbas, gāzt ķegļus un izbaudīt spēles prieku! 

 

DEGUSTĀCIJAS UN DABAS SPORTA ZĀLE

Silvanols

● Latvijas zaļās farmācijas kompānija "Silvanols" Tēva dienas festivālā piedāvās dabisku produktu degustācijas, kā arī iespēju par draudzīgām cenām produktus iegādāties.  

● Kamēr vecāki pētīs un uzzinās jaunāko par "Silvanols" produkciju, bērni varēs izvingroties "Dabas sporta zālē". Tur būs iespēja izlēkāties džutas auduma maisos, pārbaudīt savu līdzsvara sajūtu, uzspēlēt futbolu un kārtīgi izboksēties!

 

SPĒLES NO KOKA

Muzle● Skolas spēļu darbnīca "MUZLE" un jau septiņu gadu garumā, sadarbībā ar Latvijas izglītības ekspertiem, izgatavo un izstrādā dažādas izglītojošas koka spēles. Spēles paredzētas lietošanai gan ģimenēs, gan izglītības iestādēs kā arī citur. Pasākuma laikā piedāvās arī bezmaksas aktivitātes, piemēram, sakāmvārdu salikšanu, dzīvnieku ģimeņu “nokomplektēšanu”, Latvijas kartes izveidošanu un mūsu spēļu spēlēšanu.

 

ĶĪMIJAS EKSPERIMENTI

Laboratorium● Eksperimentus, kas liks brīnīties un iemācīties ko jaunu, ļaus piedzīvot Laboratorium.lv!

 

ATPŪTAS BRĪDIS KOPĀ AR DANONKI

Reklāma
Reklāma

Danonki● Danonki teltī dabosies sejiņu apgleznotāja, būs iespēja sasveicināties ar Dino. Būs arī kinētisko smilšu darbnīca, Danonki krāsojamo lapu krāsošanas stūrītis. Apmeklētāji varēs nogaršot lieliskos Danonki jogurtus. 

 

AMIGO VIESISTABA

Amigo● Amigo omulīgajā viesistabā sev interesantas nodarbes atradīs visa ģimene – gan tēti un mammas, gan bērni. Galvenā aktivitāte - digitālā spēle. Nāc un izmēģini!


DĪVAINAIS SLĪDKALNIŅŠ

csdd frontālā sadursme avārija

● CSDD piedāvā nobraukt pa savdabīgu slīdkalniņu, kas dod iespēju izmēģināt, kā darbojas drošības jostas avārijas laikā! Iekārta imitē triecienu automobiļa frontālā sadursmē, kas ir visbiežākais ceļu satiksmes negadījuma veids. Ātrums, kurā notiek šī avārijas imitācija ir 7-8 km/h. Tas ir nesalīdzināmi mazāks par ātrumu ar kādu notiek lielākā daļa ceļu satiksmes negadījumu, taču ļoti efektīgi un, kas pats galvenais, pilnīgi droši cilvēka veselībai un dzīvībai ļauj pārliecināties par drošības jostu lietošanas nepieciešamību pat pilsētas satiksmē, nemaz nerunājot par avārijām uz ātrgaitas šosejām. Un varēs iziet arī šķēršļu joslu, ja uzliktas īpašas "reibuma brilles". 


RADOŠI

Nils Īle ar ģimeni● Ritma un skaņu meistardarbnīca. Piedāvā perkusionists Nils Īle ar ģimeni.


GALDA HOKEJA MAČI

Galda hokejs tēva diena● Bērni un vecāki aicināti uz galda hokeja paviljonu, kur būs iespēja uzspēlēt ar Latvijas izlases dalībniekiem, kas nesen atgriezušies no pasaules čempionāta, iespēja izmēģināt savu prasmi pirms kārtējās Amatieru Līgas sezonas un... iespēja parādīt sevi vienā no pasaules ātrākajiem sporta veidiem. Galda hokejs prasa ātras rokas un ātru domāšanu, šeit nevar atļauties apstāties un prātot, ko nu lai iesāk. Ātrums un azarts - šīs divas lietas pārvērtušas bērnu spēli par oficiālu sporta veidu, bet nav traucējušas tai palikt pirmām kārtām aizraujošai spēlei, kuru var spēlēt burtiski jebkurš. Un tas kārtējo reizi tiks publiski pierādīts Tēva dienā.

 

BUMBU ISTABA MAZAJIEM

KidBox

● Tēva dienas festivālā gaidīti arī mazie svinētāji, jo būs pieejama plaša bumbu istaba ar vairākiem baseiniem. Bumbu istabu nodrošinās KidBox

 

FOTO DETEKTĪVS

Foto detektīvs● Lielie un mazie aicināti piedalīties interaktīvā spēlē "Foto detektīvs". Aktivitātes mērķis piedalīties un atklāt viltus ziņas, tādējādi pilnveidojot medijpratību. Organizē Latvijas Drošāka interneta centrs un Norden.

 

SAMĪĻO DINOZAURU!

AB parka dinozaurs●  AB parka dinozauri ieradīsies Rīgā! Būs iespēja kopā ar tiem nofotografēties, kā arī ļauties seju apgleznošanai un piedalīties riņku mešanas sacensībās, kur varēs laimēt suliņas no "Tymbark". Blakus dinozauriem darbosies "Zelmas maiznīca" no Lielvārdes. 

 

FIZIKA DZĪVĒ

●  Kopā ar inženieru biroju CMB, sagaidāmas šādas aktivitātes: 
- Fizika ir vienkārša (populārāko un zināmāko fiziķu likumi praktiski parādāmi dzīvē);
- Atpazīsti fiziķi;
- Tēvus un mammas informēsim par svarīgām lietām energoefektivitātē, dzīvokļa un mājokļa lietās;
- Praktiski uzdevumi un aprēķini;
- Pārsteigumi.

 

ĪSTU VĪRU STAFETES

Dainis Zāgeris●  Kļūsim spēcīgāki kopā ar #DODIEKSA!  Tēva dienas festivālā parbaudīsim savu spēku un varēšanu kopā ar Latvijas spēcīgāko spēkavīru Dainis "The Titan" Zageris!
- Konkursi spēcīgākajiem, veiklākajiem un žiperīgākajiem aktīvistiem
- Informācija par treniņiem visai ģimenei
- Ģimeņu stafete
- Konkursi, balvas

Informācijai: www.trenini.lv


AR ATBILDĪBU PAR PIERADINĀTO

Lurda● Labo un radošo darbu apvienības "Lurda" Atbildības teltī ģimenēm būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas dzīvnieku labturībā, mūzikā un literatūrā. Atbildības skolotāja Lote aicinās uzzināt, kā ikviens var palīdzēt tapt mājas dzīvnieku pansijai “Ar sirdi delnā”. 

 

SALDĒJUMA GATAVOŠANA

Skrīveru mājas saldējums● Tēva dienas festivāla laikā būs iespēja ne tikai iegādāties gardo "Skrīveru mājas saldējumu", bet arī vērot saldējuma gatavošanas procesu. Šis saldējums ir brīvs no ķīmiskām piedevām un viltotām garšām, tāpēc to noteikti ir vērts nogaršot. 

 

● iRobot SPĒLES LIELAJIEM UN MAZAJIEM
"Kurš kuru" - kurš pirmais, vadot robotu ar tālvadības pulti, pārdurs pretinieka balonu!
"Robotu bumba" - ar pulti vadot robotu, ripini milzu bumbu un paveic trasi pirmais!

 

PASAKI PALDIES!

Palsaki paldies● Labdarības sociālo akciju „Pasaki PALDIES!” rīko biedrība „LAIMES KALVE”, lai atgādinātu cilvēkiem, cik svarīgi ir teikt labus vārdus, pateikties par labi paveiktiem darbiem, palīdzību, par to, ka mēs esam.

 

APDRUKĀ SAVU KREKLU!

Kreklu apgleznošana

● Ja būsiet paņēmuši līdzi savu T-kreklu, varēsiet izmēģināt to apdrukāt ar dabas elementu rakstiem. Aktivitāti piedāvās grafiskā telpa "Punkts". Apdrukas cena - 5 eur. Pie viņiem arī varēs iegādāties skastu apģērbu visai ģimenei. 


IZZINI EIROPAS SAVIENĪBU!

Eiropas Savienības māja● Arī šogad Tēva dienas festivālā būs iespēja salikt Eiropas savienības mājas organizēto lielformāta spēles. Esi atjautīgs un kļūsti vēl zinošāks, iepazīstot Eiropas Savienības sniegtās iespējas spēlē "Lāpsta vai karote - ka ik instruments un griba!". Mācies mobilitāti no Sprīdīša, drosmi cīnīties par savām tiesībām no Spīdolas, iegūsti Oskara veiklību, nesapinoties digitālajos tīklos, neatlaidību un ilgstspēju Tev mācīs Antiņš un karoti debesmannas ēšanai dāvinās Kārļa Skalbes ceļotājs. Tāpat - lielā puzle, ES dalībvalstu karodziņu zīmēšanas darbnīca un vēl daudz, daudz, daudz interesanta. Aktivitātes teltī organizē ES māja, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Eiropas Kustība Latvijā. 
 

LATVIJAS PASTA FOTO SIENA UN PASTKARTĪŠU SŪTĪŠANAS AKCIJA, GAIDOT TĒVA DIENU

Latvijas pasta siena● Gaidot Tēva dienu, Latvijas Pasts organizē ikgadējo Tēva dienas pastkaršu sūtīšanas akciju ar sociālo tīklu starpniecību. Pastkartes Latvijas Pasts bez maksas piegādās Latvijas teritorijas robežās;
●Vērmanes dārzā ikviens aicināts nofotografēties pie īpašas foto sienas, augšupielādēt attēlu “www.nosutipastkarti.lv”, vēlāk Latvijas Pasts norādītajiem adresātiem nosūtīs reālu fotopastkarti bez maksas.

 

SPĒKAM UN SPIRDZINĀJUMAM

Vērmanes dārzā visas dienas garumā darbosies arī vairāki tirgotāji, kas piedāvās gardas uzkodas un dzērienus. 

● Tēva dienas festivālā gardu kafiju un pankūkas piedāvās "Kurts Cofee". Te viss tik gards, ka būs grēks paiet garām! Turklāt šī būs iespēja palīdzēt mazajam Kurtam. 

Kurts koffee

 

VESELĪBAS KVARTĀLS
● Vesels un stiprs tētis kopā ar Rīgas domes Labklājības departamentu un projektu "Mēs par veselīgu Rīgu"! Dalībniekiem būs iespēja noteikt savu fizisko sagatavotību, veicot dažādus sportiskus uzdevumus  - līdzsvara pārbaudi, roku spēku un izturības testu. Tāpat būs sportiskas stafetes – stafete noris starp diviem dalībniekiem (diviem tētiem, tēti un bērnu, vai kādā citā kombinācijā) pārbaudot dalībnieku izveicību, spēku un atjautību. 

Vides spēle bērniem●  Piedāvāsim aizraujošu vides spēli bērniem, kas saistīta ar veselīgu uzturu.

● Būs arī veselības stūris, kurā ikviens varēs noteikt ķermeņa kompozīciju ar bioimpedances metodi, nosakot zemādas tauku daudzumu, viscerālo tauku daudzumu, ĶMI, muskuļu daudzumu, ūdens daudzumu organismā, kaulu mineralizāciju, metabolo vecumu (un uzzināt, kas tas ir!), pamatvielmaiņu un ieteicamo uzņemto kilokaloriju daudzums dienā. Pēc mērījumu noteikšanas dalībniekiem tiek sniegtas arī konsultācijas un skaidroti mērījumu rezultāti.

Veselības pārbaudes

● Tāpat varēs veikt holesterīna un glikozes līmeņa noteikšanu asinīs ar eksprestestu un saņemt konsultācijas par mērījumu rezultātu pie Latvijas Sarkanā Krusta Veselības istabas medicīnas māsas un veikt asinsspiediena mērījumu.

● Euroaptiekas teltī varēsit:
-        izmērīt asinsspiedienu;
-        noteikt cukura un holesterīna līmeni asinīs;
-        nodegustēt vitamīnus;
-        izmēģināt ķermeņa kopšanas kosmētiku;
-        iegādāties uztura bagātinātājus un kosmētikas līdzekļus;
-        iegūt aptiekas lojalitātes karti bez maksas.

euroaptieka tēva diena

 

STĀDĪSIM MAIZĪTI!

VitaBiotics● Vitabiotics stendā jūs gaidīs aktivitāte, MAIZĪTES sēšana kā arī speciāli piedāvājumi Tēva dienā, Vitabiotics produktiem visai ģimenei.

 

 

AICINĀM SEKOT LĪDZI JAUNUMIEM, JO JAU TUVĀKAJĀ LAIKĀ SVĒTKU PROGRAMMA TIKS PAPILDINĀTA AR VAIRĀKĀM AKTIVITĀTĒM.

 

Vēršam uzmanību, ka bērniem, uzrādot invaliditātes apliecību, dalība aktivitātēs bez rindas. 

 

LIELĀ LOTERIJA. VISAS LOZES PILNAS!

Lielā loterijaIkviens Tēva dienas festivāla apmeklētājs aicināts piedalīties arī Lielajā loterijā (visas lozes pilnas!). Lai tajā piedalītos, jāsakrāj noteikts skaits zīmogu, iesaistoties dažādās pasākuma aktivitātēs. Loterija darbosies līdz pasākuma beigām vai līdz brīdim, kad beigsies balvas.