Kā iemācīt bērnam pareizi noslaucīt savu dupsi. Solis pa solim

Jā, šī nav vispatīkamākā nodarbe pasaulē - slaucīt svešu dupsi, bet, ja tev ir mazi bērni, tad kādu laiku tas ir jādara.  Taču pienāk tas jaukas mirklis, tad šo prasmi viņš apgūst pats. Ir tikai jāpalīdz un jāiemāca tāpat kā tas ir ar citām elementārām pašapkalpošanās iemaņām. 

Kā iemācīt bērnam pareizi noslaucīt savu dupsi. Solis pa solim

FOTO: Shutterstock.com

 

Sāc no paša elementārākā

Pastāsti bērnam, kas ir tualetes papīrs, kur to stiprina un cik papīra gabaliņi viņam var būt nepieciešami. Iemāci noplēst papīru, neizritinot visu rulli. 


Pastāsti, kā pareizi jānoslauka dibens

Meitenēm svarīgi ir iemācīt to, ka dupsīti slauka no priekšas uz aizmuguri, lai ārējos dzimumorgānos neienestu baktērijas. Slaukot dibenu, mutiski komentējiet, kas tiek darīts - paņemam papīru, slaukām, izmetam... 


Parādi, kā tas tiek darīts

Gan maziem puisīšiem, gan meitenītēm ir uzskatāmi jāredz, kā tas tiek darīts. Protams, ka tas nenozīmē visu burtiski demonstrēt uz savas ādas. Paraugdemonstrējumiem derēs rotaļu lācis vai lelle. Uz mantiņas sākumā var veikt arī treniņ mācības. Vispirms noplēšot vajadzīgo papīra daudzumu, tad slaukot ar to pareizajā virzienā. Protams, jāņem vērā, ka darbība uz objekta kustību ziņā ir citādāka nekā tad, kad to dara pats uz sevis, tomēr izpratni tas veicina.


Izmanto ābolu un zemesriekstu sviestu

Pēc izmēģinājumiem uz rotaļlietas ņemam talkā nākamo uzskatāmo treniņlīdzekli - ābolu, uz kura ir uzsmērēts zemesriekstu sviests. Ābols būs dupsis, bet zemesriekstu sviests.... nu, apmēram ir skaidrs, ko "tēlos" šis produkts. Ar papīru slaukot nost sviestu, mazulim būs skaidrs, kādas apmēram ir taktilās un pat vizuālās sajūtas, kad ir jānoslauka dibens.  Viņš arī sapratīs, ka visdrīzāk ar vienu reizi nepietiks, lai visu izdarītu pienācīgi, kā arī apjautīs, cik lielu rokas spēku jāpielieto, lai viss izdotos.

Reklāma
Reklāma


Ļauj mēģināt pa īstam

Kad ir izieti pirmie teorētiskās sagatavošanās posmi, jāriskē un jāļauj darboties reālā situācijā. Vecākiem jābūt gataviem, ka sākumā var būt nepatīkami ķēpājumi uz sienām, sasmulētas bikšeles, netīras rokas un ne pārāk tīrs dibens, bet tikai darot un atkārtojot, ir iespējams iemācīties. 


Izmanto mitrās salvetes

Mitrās salvetes bez aromatizētāj vielas ir ļoti noderīgas, ja ir runa par mazu bērnu maigajiem dupsīšiem. Tās neskrāpē un netraumē maigo ādu, tāpēc treniņiem šādas mitrās salvetes ir piemērotas. Nosakiet, cik gabaliņus salvešu mazais drīkst izmantot, lai paveiktu misiju. Nenosakot nekādas robežas, vienā reizē var tikt izmantots viss iepakojums. 


Pārliecinies, vai tīrs

Kad bērns visu, ko prot, ir izdarījis, pārliecinieties, vai tiešām viss ir tik tīrs, kā jābūt. Palieliet mazuli par labi veiktu darbu. 

Urrā! No dibena slaucīšanas pienākuma drīz būsiet atbrīvoti. 

Avots: komarovskiy.net