Pavasara brīvdienu maršruti ģimenēm: piedzīvojumu TOP vietas Latvijā

Pavasaris ir lielisks laiks ģimenes ceļojumiem! Laikapstākļi ir patīkami, daba mostas, ir daudz vieglāk atrast, ko darīt un ko apskatīties, salīdzinot ar auksto ziemas sezonu. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties atpūsties pie jūras, izpētīt pilsētas ieliņas vai doties piedzīvojumā dabā, Latvijā ir daudz ģimenēm piemērotu galamērķu.
Gaujas Nacionālajā parkā ir daudz dabas taku, kas piemērotas ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem.

FOTO: Publicitātes foto

Gaujas Nacionālajā parkā ir daudz dabas taku, kas piemērotas ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem.

Šeit maršruti neaizmirstamām pavasara brīvdienām:

 

Jūrmala un Baltijas jūras piekraste

Pavasaris ir ideāls laiks, lai izbaudītu mieru un klusumu Jūrmalā, kamēr Jūrmalas pludmale nav pilna ar skaista iedeguma mīļotājiem. Pastaigājieties pa pludmali, ieelpojiet svaigo gaisu un kolekcionējiet skaistus dzintariņus! Jūrmalā ir arī daudz ģimenēm draudzīgu aktivitāšu, piemēram, akvaparki, muzeji un rotaļu laukumi.
 

 

Dažas iespaidīgas iespējas Jūrmalā:

  • Ragakapa dabas parks. Dabas taka, kas ved cauri smilšu kāpām un priežu mežiem. Pastaigai paveras brīnišķīgs skats uz mežu un līci.
  • Lielā Ķemeru tīreļa taka. Latvijā ir vairāk nekā 10 milzu purvi, caur kuriem ir izveidotas drošas pastaigu takas no koka dēļiem. Un viena no šīm takām ir Ķemeru purva taka. Īpaši skaisti tur ir saulrietā un rītausmā. Takas apmeklējums ir bezmaksas. Tur var doties ar ratiem un pat ar suni pavadā. Ir divi maršruti 1,5 un 3,5 km garumā. 
  • Aspazijas māja. Aspazija ir slavena latviešu dzejniece. Dzejnieces mājā-muzejā apskatāmi tā laika interjeri un sadzīves priekšmeti, kas aizvedīs apmeklētāju 120 gadu senā pagātnē. Mājā dzīvo arī vairākas kaķu hologrammas.
    Mākslas studija “Inner Light”
  • Mākslinieka Vitālija Jermolajeva studija. Paņēmienu, kādā gleznu autors strādā, viņš nosauca par “iekšējo gaismu”. Dažādos apgaismojuma apstākļos gleznu var redzēt atšķirīgi. Papildus faktiskajai darbu izstādei muzejā notiek arī darbnīcas un meistarklases


Jomas iela

Šī ir galvenā gājēju iela, pilsētas artērija un tikšanās vieta. Vasarā Jomas iela kļūst īpaši pārpildīta. Šeit ir koncentrēta lielākā daļa kafejnīcu, dažādu pārtikas stendu un suvenīru. 
 

Baskāju taka Kauguros

To sauc arī par veselības maršrutu. Kāda jēga? Takas sākumā katrs apmeklētājs novelk apavus un nākamos 2 km iet pa taku basām kājām. Pa ceļam būs dažādi ārstnieciski šķēršļi: ar čiekuriem klāti ceļi, mazi oļi, lieli akmeņi utt. Takas efekts ir līdzvērtīgs pēdu masāžai.

 

Gaujas Nacionālais parks

Gaujas Nacionālais parks ir lieliska vieta ģimenēm, kas vēlas pavadīt laiku dabā. Parkā ir daudz dabas taku, kas piemērotas dažāda vecuma bērniem. Varat arī iznomāt laivas vai plostus un uzpētīt Gaujas upi, apbrīnojot gleznainos skatus. Parkā atrodas arī vairākas skaistas alas. 
Nacionālajā parkā ir vairāk nekā 500 vēstures un kultūras pieminekļu – nocietinājumi, mūra pilis, baznīcas, muižas vējdzirnavas, kā arī citi arheoloģijas, arhitektūras un mākslas pieminekļi. Gaujas krastos atrodas sešas viduslaiku pilis un trīs pilsētas – Straupe, Sigulda un Cēsis.

Reklāma
Reklāma

 

 

Cēsis

Cēsis ir viena no senākajām Latvijas pilsētām, un tā piedāvā daudz interesantu apskates vietu ģimenēm. Apmeklējiet Cēsu viduslaiku pili, pastaigājieties pa Vecpilsētas šaurajām ieliņām un apskatiet skaisto Svētā Jāņa baznīcu! Cēsīs ir arī vairāki bērniem draudzīgi muzeji, piemēram, Cēsu Vēstures un mākslas muzejs un Cīrulīšu dzirnavas. Plānojot ģimenes ceļojumu pavasarī, izpēti aizdevuma iespējas, lai ceļojums būtu mierīgas un prieka pilns.


Pilsētas astoņu gadsimtu vēsture to ir ietekmējusi. Vecas pils drupas un gadu desmitiem veci koki piešķir šai vietai pasakainas un noslēpumainas senatnes sajūtu. Var pasapņot par to, kā jaunā princese ieslodzīta pilī, un izjust romantiku, uzkāpjot Cēsu pils tornī. Ienirstiet viduslaikos no Baltijā lielākās viduslaiku pils augstumiem!
 

Sigulda

Sigulda ir pazīstama kā Vidzemes Šveice un piedāvā elpu aizraujošus dabas skatus. Dodieties pāri Gaujas upei, apmeklējiet Siguldas pili vai apskatiet Gūtmaņa alu. Bērniem patiks arī Siguldas bobsleja un kamaniņu trase, kas darbojas visu gadu.
 

Pilsētas parkos un publiskajos dārzos var atrast interesanta dizaina skulpturālus darbus. Piemēram, kompozīcija, kas veidota no metāllūžņiem, koka un granīta detaļām. Vēl viens interesants un neparasts objekts ir Spieķu parks. Tas ir veltīts populārajam suvenīram spieķim. 19. gadsimta hronikās bija teikts, ka, lai staigātu pa kalnainām ielām, nepieciešams spieķis. Tajos laikos to varēja nopirkt visur. Mūsdienās spieķis nav tik populārs, bet kā suvenīrs ir pieprasīts. Spieķu parks ir mājīga vieta ar soliņiem un interesantām skulpturālām kompozīcijām.

 

Kurzemes piekraste

Kurzemes piekraste ir mazāk apdzīvota nekā Vidzemes piekraste, un tā piedāvā mierīgāku atpūtu. Ģimenēm patiks pastaigas pa plašajām pludmalēm, peldēšanās jūrā un vietējo zvejnieku ciematu apskate. Kurzemē ir arī vairāki dabas parki, piemēram, Slīteres Nacionālais parks un Ķemeru Nacionālais parks, kas ir lieliski piemēroti ģimenes pārgājieniem.

Saistītie raksti