Ceļojums uz Tartu. Kur nakšņot un ko apskatīt

Katru gadu bērni pieprasa ģimenes ceļojumu uz Tartu – tuvās ārzemes, kur izrauties uz pāris dienām. Bērni gan, šķiet, turp vēlas doties viesnīcas dēļ, kurā parasti apmetamies. Tajā ir brīnišķīga SPA zona un cenā iekļautās brokastis ir karaliskas – runa ir par V Spa hotel.
Kad mūsu ģimene dodas uz Tartu, vienmēr plānā kā divi centrālie objekti ir V Spa hotel (un atvēlēts pietiekami ilgs laiks SPA zonas baudīšanai), gan zinātnes centrs “Ahhaa”.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Kad mūsu ģimene dodas uz Tartu, vienmēr plānā kā divi centrālie objekti ir V Spa hotel (un atvēlēts pietiekami ilgs laiks SPA zonas baudīšanai), gan zinātnes centrs “Ahhaa”.

V Spa hotel atklājām, meklējot, kur nakšņot, dodoties uz zinātnes centru “Ahhaa” – tas atrodas vien dažu minūšu gājiena attālumā. Tāpēc tagad, kad mūsu ģimene dodas uz Tartu, vienmēr plānā kā divi centrālie objekti ir V Spa hotel (un atvēlēts pietiekami ilgs laiks SPA zonas baudīšanai), gan zinātnes centrs “Ahhaa” (jo zinām, ka tur vienmēr ir kāda jauna ekspozīcija). 

 

Ko apskatīt pa ceļam uz Tartu

Katru reizi, dodoties uz Tartu, mēs piestājam Otepē – citas reizes piestājām pusdienās fantastiskajā "GMP Clubhotel & Pühajärve Restaurant” restorānā. Taču šoreiz sarīkojām pikniku Harimegi skatu tornī – Harimegi ir viens no lielākajiem plakankalniem Otepē augstienē (211 m virs jūras līmeņa). Skaisti! 

 

Tartu – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2024 

Pilsēta Tartu ir ieguvusi godpilno titulu – būt par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2024. Tas nozīmē divas lietas:

  1. ka nākamgad uz Tartu noteikti dosimies atkal,
  2. ka jau šobrīd par godu šim statusam Tartu notiek dažnedažādi pasākumi un aktivitātes. 

 

Tituls #Tartu2024 noteikti ir likumsakarīgs – Tartu pēc iedzīvotāju skaita ir otra lielākā pilsēta Igaunijā, un tā vēsturiski tiek uzskatīta par intelektuālo un kultūras centru. Ar radošu garu piesātināta vieta ir kvartāls “Aparaatditehas”, kur vienuviet atrodas vairākas mūsdienīgas kafejnīcas un restorāni, kā arī radošās galerijas. Vienu no tādām mēs apmeklējām arī šī ceļojuma ietvaros – Typa Print Shop, kur katrs mākslinieces vadībā uz mūžvecas drukas mašīnas uztaisījām savu pierakstu kladi. 

 

 

Kāpēc esam iemīļojuši V Spa hotel

Un vēlreiz, atgriežoties pie V Spa hotel. Katram no mūsu ģimenes ir sava atbilde uz jautājumu, kāpēc tieši šī viesnīca ir mūsu izvēle nr. 1:

  • mana atbilde varbūt izklausās mulsinoši, bet, jā, man ļoti patīk, kā šajā viesnīcā smaržo! Un otra lieta – tur ir burvīgs restorāns “Joyce”. No rītiem gaidu gan brokastu laiku (brokastis iekļautas cenā), gan vakaros vakariņas. 
  • bērni vienbalsīgi atbild, ka viņiem ļoooti patīk viesnīcas SPA zona. Tā ir patiesi plaša un bagāta ne vien ar baseiniem un džakuzi, bet arī dažnedažādām pirtīm, par kurām īpašā sajūsmā ir mans vīrs. Vietā piebilst, ka bērnus sajūsmina arī bārs, kas atrodas SPA zonā – saldējuma kokteilis, sēžot džakuzi, ir “must have”. :) Un šoreiz mēs pat izmēģinājām, kā ir, kad kājām “pedikīru” taisa mini zivtiņas – tā saucamais “fish spa” ir ļoti jautra padarīšana!
  • Ikvienam no mums patīk viesnīcas numuriņi. Jo īpaši vannas istaba, kurā vannu var pārvērst izgaismotā džakuzi.:)
  • Un tagad mums ar V Spa hotel ir izveidojusies tik lieliska sadarbība, ka “Mammamuntetiem.lv” lasītājiem varam piedāvāt atlaides 

– 20% atlaidi var saņemt, rezervējot numuriņu viesnīcā (SPA zona iekļauta) ar promo kodu MAMMAM20. Atlaižu kods ir aktīvs, ja rezervāciju veicat līdz 31. septembrim periodam no  01.09-19.10 un 29.10-30.11, izņemot sestdienas. Rezervāciju veic www.vspahotel.ee!

 

 

 

Saistītie raksti