Grilēts ķirbis ar siera groziņiem un gaileņu mērci

Sezonālās vietējās ogas - dzērvenes vai jāņogas, sniegs ne tikai svaigu garšu svētku ēdieniem, bet arī der jebkura izcila deserta pagatavošanai. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Sastāvdaļas:
500g svaiga ķirbja
300g sarīvēta cietā siera (Gran Moravia, Gran Leo vai Parito) 
1 rozmarīna zariņš
2 ķiploka daiviņas


Gaileņu mērcei:
300g svaigu vai saldētu gaileņu
300ml saldā krējuma 35%
2 ēd.k. sviesta
zaļumi
sāls, pipari


Pagatavošana:
Ķirbi nomizo, izgriež sēklas. Mīkstumu sagriež daiviņās, pārkaisa ar sāli, pipariem, smalki sakapātu ķiploku un rozmarīnu. Grilē no abām pusēm līdz ķirbis ir gatavs. 
Gatavo siera groziņus. Sarīvētu sieru sadala četrās daļās. Katru porciju atsevišķi uzber uz cepamā papīra  (veidojot apli) un grilē līdz siers izkūst. Četras bļodiņas apgriež otrādi un uz tām izkārto kausēto sieru. Sieram  atdziestot tas sacietēs un ieņems nepieciešamo formu.
Gatavo gaileņu mērci. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sviestu un apcep gailenes. Pievieno saldo krējumu un karsē uz nelielas uguns līdz mērce sabiezē. Gatavai mērcei pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu servē uz šķīvjiem un uzreiz pasniedz.  

 

 

Reklāma
Reklāma

Vairāk receptes, idejas par ēdienu gatavošanu un dekoriem svētku galdam var atrast www.ziemassvetki.borjomi.lv

 

Sastāvdaļas