Dāņu vidusskolēnu uzņemta īsfilma pievērš pasaules uzmanību

Grupa dāņu vidusskolēnu uzņēmuši oriģinālu īsfilmu, ar kuras vēstījumu pasaulei parādīta cilvēces apsēstība ar modernajām tehnoloģijām, konkrēti – viedtālruņiem. īsais video materiāls savu popularitāti iemantojis pēc tam, kad to savu sociālo tīklu profilos "palaiduši" vairāki pazīstami cilvēki un organizācijas.

Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānuzņēmums no video.

 

Trīs Rosborgas ģimnāzijas studentu uzņemtais video ar nosaukumu “Kurā pusē esi tu?” pievērsis sabiedrības uzmanību ne tikai Dānijā, bet arī citviet pasaulē. Pie “Youtube” vietnē ievietotā video cilvēki izteikuši atzinīgus vārdus. 

Īsfilma izveidota dalītā ekrānā, kurā vienā pusē parādīts ikdienas dzīves scenārijs, bet otrā tas pats scenārijs, ar cilvēkiem, kuri burtiski ieurbušies savos viedtelefonos. 


Vidusskolēni atzinuši, ka viedtelefoni pamazām iznīcina cilvēku tiešo komunikāciju un mijiedarbību. 

“Mēs pastāvīgi grimstam sava telefona ekrānos. Vēl jo vairāk, neērtās situācijās mēs vairs nezinātu, ko darīt, ja nebūtu telefona. Mēs redzam, ka tā ir visas sabiedrības problēma, tāpēc ir svarīgi par to atgādināt,” atzinis Dānijas ģimnāzijas skolēns.

Vidusskolēni īsfilmu sagatavojuši kā skolas uzdevumu, taču viņu ziņa sasniegusi daudz plašāku auditoriju. Dānijas raidorganizācija īsfilmu ievietojusi savā “Facebook” lapā, tai sasniedzot teju 350 000 skatījumu. 

Reklāma
Reklāma

 

Informācija no ziņu portāla www.jauns.lv