Klasiskie mazsālītie gurķīši

 13. septembris 2017 14:00 Recepte  skatījumi: 2283

Izmantojam klasisko recepti ar upeņu lapām aromātiskumam un ķiplokiem. Dodam ēst arī mazākajiem bērniem, jo pašu gatavots un tīrs gardums. 

 




Sastāvdaļas
2 kg īso gurķīšu
upeņu lapas
ķiršu lapas
viena galviņa ķiploka
dilles
sāls, cukurs, pipari
ūdens

Gatavošana
Gurķīšus nomazgā un apgriež galiņus. Ķiplokus nomizo. Izvēlētajā bļodā kārto upeņu un ķiršu lapas, dilles. Tālāk iek kārtu gurķu, pa virsu sagriež ķiploku, nedaudz piparu. Kārto atkal visu no jauna tāpat - lapas, tad gurķus un garšvielas. Uz vienu litru ūdens liek 2 ēdamk. cukura, 2 ēdamk. sāls. Ūdeni uzvāra, tajā iemaisa sāli un cukuru, un karstu pārlej sakārtotajiem gurķiem.



0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk