Klasiskie mazsālītie gurķīši

 13. septembris 2017 14:00 Recepte  skatījumi: 688

Vasaras nogalē un septembrī visa ģimene ēd mazsālītos gurķīšus. Izmantojam klasisko recepti ar upeņu lapām aromātiskumam un ķiplokiem. Dodam ēst arī mazākajiem bērniem, jo pašu gatavots un tīrs gardums. 

 




Sastāvdaļas
2 kg īso gurķīšu
upeņu lapas
ķiršu lapas
viena galviņa ķiploka
dilles
sāls, cukurs, pipari
ūdens

Gatavošana
Gurķīšus nomazgā un apgriež galiņus. Ķiplokus nomizo. Izvēlētajā bļodā kārto upeņu un ķiršu lapas, dilles. Tālāk iek kārtu gurķu, pa virsu sagriež ķiploku, nedaudz piparu. Kārto atkal visu no jauna tāpat - lapas, tad gurķus un garšvielas. Uz vienu litru ūdens liek 2 ēdamk. cukura, 2 ēdamk. sāls. Ūdeni uzvāra, tajā iemaisa sāli un cukuru, un karstu pārlej sakārtotajiem gurķiem.

 



Iesūtījusi: Agnese, "Vichy Classique" bērnu ēdienu recepšu konkursa dalībniece

 

BALVĀ

Vichy ;ūdens

Viens uzvarētājs, kuru noteikts Mammamuntetiem.lv redakcija, balvā saņems:

- Kvalitatīvu un siltu “KLIPPAN SAULE” pledu (140x100cm) no 100% aitu vilnas, kurā ietīties rudenīgajos vasaras vakaros un baudīt gardos Vichy ūdeņus;
- 6 Vichy Fresh Bubbles ar divām garšām; 
- 3 Vichy negāzētā ūdens pudeles 1,5l iepakojumā.



Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Viedokļi