Trīs vietas, ko apskatīt Igaunijā

Trīs lieliskas vietas, ko Igaunijā apmeklēt kopā ar ģimeni. 

Trīs vietas, ko apskatīt Igaunijā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Trīs lieliskas vietas, ko Igaunijā apmeklēt kopā ar ģimeni. 

 

Kuresāres bīskapa cietoksnis – Prinču un princešu dārgumu slēptuve
Tas ir ļoti liels un vecs akmens cietoksnis. Tam apkārt ir ļoti augsts mūris un ap mūri ir ūdens, lai ienaidnieks nevarētu tikt iekšā. Tajā cietoksnī dzīvoja bruņinieki, kas valkāja tērauda bruņas un labi prata cīnīties ar zobeniem. Arī šodien dažreiz var redzēt uzvedumus, kur rāda bruņinieku dzīvi.  Tam cietoksnim ir vairāki torņi, no kuriem varēja šaut ar lokiem, šautenēm un lielgabaliem. Senos laikos cietokšņa tumšajos pagrabos atradās lieli dārgumi, bet šodien tur laikam ir palikuši tikai spoki. Tie dārgumi piederēja skaistiem prinčiem un princesēm, kas tajos laikos pastaigājās cietokšņa pagalmā.

 

Reklāma
Reklāma

Ristnas dabas centrs
RMK Hījumā atpūtas zonas centrs, Ristnas dabas centrs, atrodas uz Kepu pussalas, Kalanas ciematā, pie Kepu-Ristnas ceļa. Šeit iegūsiet visu nepieciešamo informāciju par visām Hījumā atpūtas zonā esošajām pludmaļu vai mežu atpūtas iespējām, ko piedāvā RMK. Visu gadu ir atvērta fotogrāfiju izstāde, kas iepazīstina ar Kepu pussalas daudzveidīgo dabu. Piedāvājam vides izglītības programmas un organizējam mežu un dabas tematiskos notikumus. Ristnas Dabas centru var iznomāt tematisko dabas pasākumu organizēšanai.

 

Igaunijas Pārtikas muzejs
Ideja par muzeja izveidi aizsākās ar ideju izveidot vietu, kur gan ar savām ģimenēm, gan arī ar ārzemju viesiem var gūt ieskatu par Igaunijas pārtikas kultūru ar visu ar to saistošo. Igaunijas Pārtikas muzejs ir Igaunijas pārtikas kultūras centrs, kur var nobaudīt dažādus Igaunijai raksturīgus ēdienus, piedalīties aizraujošās ēdienu gatavošanas maltītēs un degustācijās. Apmeklētāji var piedalīties arī dažādos kultūras pasākumos, piemēram, koncertos, izstādēs, filmu vakaros un grāmatu prezentācijās.