Hokejists Jēkabs Rēdlihs: Lai kurā valstī nākamajā sezonā spēlēšu, līdzi ņemšu “iRobot”

Atgriežoties no hokeja sezonas Čehijā, Jēkaba Rēdliha ģimenes mājā jaunums ir “iRobot” jaunākais putekļusūcējs “Roomba 980”, kas ir lielāku grīdas uzkopšanas platību robots. “Ja man nebūtu sievas, es to apprecētu,” sarunā ar Mammamuntetiem.lv smejas pazīstamais hokejists. 

“Iepriekš pats “rukāju” ar putekļusūcēju, un tas bija tik bieži, ka šķita – to vien dari, kā sūc grīdas. Tagad ir pasaka! Mums ir “iRobot” - “Roomba 980”,” priecājas hokejists Jēkabs Rēdlihs ar sievu Ievu un meitu Katrīni. Foto: Renārs Koris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Iepriekš pats “rukāju” ar putekļusūcēju, un tas bija tik bieži, ka šķita – to vien dari, kā sūc grīdas. Tagad ir pasaka! Mums ir “iRobot” - “Roomba 980”,” priecājas hokejists Jēkabs Rēdlihs ar sievu Ievu un meitu Katrīni. Foto: Renārs Koris

 

“Mums ir vienstāva māja, un jaunais “Roomba 980” ir tik jaudīgs, ka spēj to uzkopt vienā reizē - maksimālā platība, ko šis robots vienā reizē var uzkopt, ir 180 kvadrātmetri. Nezinu, kā esmu dzīvojis bez šī robota!” ar neviltotu sajūsmu teic Jēkabs Rēdlihs. Viņš teic, ka mīļu prātu kļūtu par šī lieliskā izgudrojuma reklāmas seju. “Šis brīnumiņš visu izdara manā vietā – ja agrāk vismaz katru otro dienu sūknēju māju pats ar putekļu sūcēju, tad tagad, ejot prom no mājas, uzlieku darboties robotiņu un, kad pārnākam, māja ir tīra. Pašam jāizdara tik vien, kā jāatver visu istabu durvis, jāpaceļ bērna mantas, leļļu ratiņi, kādas drēbes. Tas ir nieks!”

iRobots Hokejists Jēkabs Rēdlihs

Hokejists stāsta, ka meitai Katrīnei ir alerģiskas reakcijas no putekļiem, tāpēc viņu mājā “iRobots” ir jo īpaši mīļš. “Turklāt mums istabās ir siltās grīdas, tāpēc putekļi vēl vairāk ceļas uz augšu. Tagad nav putekļu, kam pacelties! Visvairāk fascinē – it kā liekas, ka tīra māja, tomēr ieslēdzam šo aparātu, un tas pamanās savākt tik daudz netīrumu, ko pat ikdienā neredzi!”

Irobots Jēkabs Rēdlihs

Jēkabs Rēdlihs rēķina – katru dienu, uzkopjot grīdas ar “iRobot”, sanāk ietaupīt vienu stundu laika, mēnesī tās attiecīgi ir 30 stundas! “Kamēr robots tīra māju, pagalmā ar ģimeni varam dzert tēju un sauļoties,” teic Jēkabs. Viņš stāsta, ka arī robota apkope neaizņem daudz laika: "Putekļus izbērt ir elementāri, savukārt "lielā" apkope aizņem minūti! Nu labi, labi, varbūt divas un to var darīt, skatoties lielo vakara filmu," smaida hokejists.

Reklāma
Reklāma
Irobots Rēdlihs

Drīzumā Rēdlihu ģimenē gaidāms vēl viens mazulis, un viņi priecājas, ka mazais mierīgi varēs dzīvoties pa tīro grīdu. Ģimene robotu īpaši slavē ar to, ka tas spēj ielīst dažādos kaktos, zem skapjiem un gultām. 

Jēkabs Rēdlihs

Rēdlihu ģimenei ir arī atsevišķa pirtiņas māja, arī tajā “Roomba 980” regulāri tiek nodarbināts. “Robots ir ērti pārnēsājams, tāpēc domāju, ja jaunajā hokeja sezonā spēlēšu ārvalstīs, tad “iRobot” ņemsim līdzi – tas neaizņem tik daudz vietas, cik parastie putekļusūcēji," ir pārliecināts Jēkabs Rēdlihs. “Un brīnišķīga “fīča” ir tā, ja rīta steigā aizmirsti ieslēgt robotu, tad to vari izdarīt, izmantojot speciālu aplikāciju. Svarīgais nosacījums šim – lai mājās būtu Wi fi."

irobot