Saldā pupiņu kūka

Vai esi kādreiz aizdomājies, ka no pupiņām var uztaisīt izcilu saldo kūku? Noteikti izmēģini!

Kaut ko šādu vēl nebūsi garšojis!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kaut ko šādu vēl nebūsi garšojis!

Sastāvdaļas:

Kūkas pamatnei

  • 250g balto pupiņu
  • 200g cukura
  • 4 olas
  • 1 ēd.k. rīvmaizes
  • 2 ēd.k. mannas
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • vaniļas cukurs

Pildījumam

  • 2 glāzes piena
  • 4 ēd.k. mannas
  • 4 ēd.k. iebiezinātā piena
  • 1/2 glāze cukura
  • 150g sviesta
  • ābolu-dzērveņu ievārījums

Dekorēšanai

  • baltā šokolāde

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Iepriekšējā vakarā iemērc pupiņas, lai tās uzbriest. 
  • Kad tās uzbriedušas, izvāra mīkstas. Atdzisušas pupiņas izmaļ caur gaļas mašīnu.
  • Tām pievieno cukuru, mannu, rīvmaizi, vaniļas cukuru un olu dzeltenumus. Masu rūpīgi samaisa.
  • Sagatavo cepamo veidni.
  • Stingrās putās saputo olu baltumus, masā iecilā cepamo pulveri un saputotos olu baltumus.
  • Šo masu lej veidnē un cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 30 minūtes.
  • Pildījumam: katliņā uzvāra pienu ar cukuru.
  • Tajā lēnām iekšā ber mannu, nepārtraukti maisot.
  • Kad masa piebriedusi, to atdzesē.
  • Sviestu saputo ar cukuru un iebiezināto pienu.
  • Atdzisušo mannas biezputru sajauc kopā ar sviesta masu.
  • Kūkas pamatni pārgriež horizontāli uz pusēm un uz apakšējās kārtas smērē ābolu-dzērveņu ievārījumu.
  • Pa virsu smērē sagatavoto pildījumu.
  • Liek virsū otru kūkas kārtu un ļauj tai ievilkties.
  • Kūku dekorē tai pārlejot izkausētu balto šokolādi.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas