Tautas līdzekļi vasarraibumu samazināšanai

Vasaras raibumi, saules zīmes, saules bučiņas - kā tik nesauc mazus, brūnganus ādas pigmentācijas plankumus, kuri nereti satrauc to īpašnieki. Pavisam atbrīvoties no vasaras raibumiem diezin vai izdosies, taču padarīt tos bālākus var - gan ar rūpnieciskajā kosmētikā ražotiem krēmiem, gan ar tautas līdzekļiem. Piedāvājam dažas receptes, ko var izmēģināt mājās. Taču pirms uzsāc cīņu, apdomā - vai tiešām vasaras raibumi tev traucē..?

Tautas līdzekļu vasaras raibumu samazināšanai ir dažādi, bet var jau arī izvēlēties modernos skaistumkopšanas līdzekļus, tostarp balinošās procedūras.

FOTO: Shutterstock.com

Tautas līdzekļu vasaras raibumu samazināšanai ir dažādi, bet var jau arī izvēlēties modernos skaistumkopšanas līdzekļus, tostarp balinošās procedūras.

 

- Tikko jāņogas sāk sārtoties, izspiež mo tām sulu. To uzglabā pudelītē. pirms lietošanas samaisa ar tējkaroti sēra ziedu, lai veidotos putriņa. vakarā irms gulētiešanas ar to ieziež vasaras raibumus. No rīta noskalo ar rūgušpienu. Pēc 14 dienu ilga kursa vasaras raibumi pazūd. 

 

- Vasaras raibumus ieziež ar bērzu sulu, ādu iepriekš nomazgājot un sausi noslaukot. Jāsarga seja no saules.

 

- Arī skābu kāpostu sula padara ādu gaišāku un mazina pigmentāciju. Samitrina marli skābu kāpostu sulā un patur to uz ādas, bet ne ilgāk kā 30 minūtes. 

 

- Balinoša efekta iegūšanai arī ieteicams mazgāt seju ar kefīru vai rūgušpienu. Pienskābe iedarbojas kā lielisks maigs pīlings, un tā nekairina sejas ādu.

Reklāma
Reklāma

 

- Tāpat jau sen pierādīts iedarbīgs līdzeklis pret vasaras raibumiem ir citronu sula. Ar pirkstiem var nedaudz sulas iemasēt sejas ādā, kādu laiku paturēt un noskalot ar ūdeni. Vēl var pagatavot masku: ēdamkaroti 3% ūdeņraža pārskābes sajauc ar citrona sulu. Samērcē marli šajā šķīdumā un patur 15–20 minūtes. 

 

- Vēl cilvēkiem, kuriem traucē vasaras raibumi, iesaka vairāk uzturā lietot C vitamīnu saturošu produktu – citrusaugļus, ābolus, lokus, burkānus un citus, jo tieši C vitamīns mazina ādas jutīgumu pret saules stariem.

 

- Cīņā pret vasaras raibumiem var izmantot arī tā saukto pētersīļu losjonu -2-3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu uz lēnas uguns 10 minūtes vāra 200 gramos ūdens. Novārījumu nokāš unpievieno citrona sulu. Lieto kā losjonu rītos un vakaros. Tas palīdz atsvaidzināt sejas ādu un mazina pigmentācijas plankumus.