Šajās brīvdienās vārām frikadeļu zupu!

Kurš latvietis gan nav ēdis frikadeļu zupu? Šo vienkāršo un parasto zupu varam padarīt pavisam neparastu, liekot lietā fantāziju. Izmēģini!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  • 5 lieli kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 0,5 kg maltās gaļas
  • garšvielas / ķiploks
  • nedaudz smalko makaronu (nūdelītes)
  • zaļumi
  • skābs krējums pasniegšanai

Gatavošana:

  • Katlā ielej apmēram 4l ūdens, liek vārīties.
  • Nomizo kartupeļus un burkānus.
  • Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē uz sakņu rīves.
  • Kad ūdens uzvārījies, tajā liek kartupeļus, burkānus un garšvielas.
  • Pa to laiku gatavo frikadeļu masu.
  • Maltajai gaļai pievieno ķiploku, sāli, piparus un nedaudz aukstu ūdeni.
  • Masu sastrādā. 
  • Kad kartupeļi un burkāni ir pavārījušies, pievieno smalkos makaroniņus.
  • Veido nelielas frikadelītes, tās pievieno zupai.
  • Zupu vāra gatavu, izgaršo.
  • Pasniedz ar zaļumiem un/ vai skābu krējumu.

Šī zupa būs tieši laikā šajā drēgnajā laikā!

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas