Neceptā biezpiena torte

 20. maijs 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 22966

Nepieciešams:


Pamatnei:
4 paciņas selgas cepumu
1 paciņa sviesta
Saldajai masai:
1 kg biezpiena
0.5 l saldā krējuma
0.5 kg cukura (var būt vairāk, atkarībā, cik saldu vēlas)
200 gr krāsainās marmelādes
1 paciņa želantīna
Garnēšanai:
Šokolādes skaidiņas, augļi, marmelāde u.c. – pēc personīgajiem ieskatiem



Foto: no personīgā arhīva


Pagatavošana:
Želantīnu uzbriedina. Cepumus saberž ļoti smalki (lai ir kā smiltis, var samalt gaļasmašīnā vai smalcināt ar blenderi). Pievieno izkausētu sviestu un samaisa viendabīgu masu, ar kuru izklāj kūkas formu – es parasti lietoju kēksu pannu ar noņemamām malām, lai, uzklājot biezpiena masu, nenotecētu nost. Bet var arī likt citās pannās un veidot kūkai formu.
 Biezpienu izmaļ caur gaļasmašīnu, pievieno saputotu saldo krējumu, cukuru un sagrieztu marmelādi, tad pievieno atlaidinātu želantīnu un visu masu uzlej uz cepumu pamatnes. Liek ledusskapī. Var ēst jau pēc pāris stundām!
Šo kūku var taisīt arī, cepumus nesaberžot, bet kārtojot pa kārtām – cepumi, biezpiens, cepumi, biezpiens.
Lai labi garšo!


Iesūtījusi: Sandija Pilinska, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma, konkursa Kūku bums! dalībniece

Iesūti savu tortes recepti līdz 20. maijam (ieskaitot) arī tu, jo 15 labāko recepšu iesūtītāji balvā saņems kūku!


 



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Esi man blakusLasīt vairāk

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk