Kā cīnīties ar pienenēm zālājā

Kā cīnīties ar pienenēm zālājā, kuras nav visā platībā, bet atsevišķos laukumiņos? Atbild dārza ierīkošanas un iekopšanas uzņēmuma "Galantus" eksperti.
Visvienkāršākais paņēmiens cīņai ar pienenēm ir to “izduršana” — ņemam garu, asu nazi un izduram pienenes sakni vismaz 5cm dziļi augsnē.

FOTO: Shutterstock.com

Visvienkāršākais paņēmiens cīņai ar pienenēm ir to “izduršana” — ņemam garu, asu nazi un izduram pienenes sakni vismaz 5cm dziļi augsnē.

Visvienkāršākais paņēmiens cīņai ar pienenēm ir to “izduršana” — ņemam garu, asu nazi un izduram pienenes sakni vismaz 5cm dziļi augsnē. Diezgan droši, ka jauna šajā vietā neizaugs. Tas gan būs reāli iespējams nelielās platībās. Pofilaktiski ļoti svarīgi neļaut pienenēm izziedēt un aplaist skatu apkārt — vai kaimiņu dārzos, ceļmalās, krūmmalās tās nezied? Ja zied, tad ražu vāks visi :)

Nopietnāka cīņa būs iespējama ar ķīmiskiem preperātiem — jāiegādājas Starane180, ko var izdarīt normālos dārzu veikalos, jāizlasa instrukcija un atbilstoši tai jālieto, ievērojot visus piesardzības pasākumus, jo tas ir peticīds! Pēc pieredzes zināms, ka rezultāti ir ļoti labi. Šis preperāts labi tiks galā arī ar āboliņu un citām nezālēm, taču grūtāk ies ar ceļmallapām, ložņu gundegām u.c. Ja platības ir lielākas, vai nezāļu biedējoši daudz, Galantus veic miglošanu pret tām — izmaksas ap Ls 0.06/m2 (platībai 1000m2) + transports uz objektu pēc fakta. Mēs lietojam jauktu preperātu maisījumu, kas labāk izņem vairākas nezāļu sugas. Jāatceras, ka arī miglošana nedod 100% rezultātu, bet svarīgākais ir veselīgs zāliens, kas ir pamata šķērslis nezāļu dīgšanai un attīstībai — nezāles vislabāk aug tukšumos, vājā zālienā...

Ja ķīmija liekas nepieņemama vai sarežģīta, ir dzirdēts, ka pienenes rozetītei jāuzber sāls, var pamēģināt arī šādu līdzekli, protams, tas neliekas nopietni, ja runa par lielu izplatību un lielākām platībām.

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti