Marijas klostera piparkūkas

 05. decembris 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 10363

Piparkūkas jāizcep vēlams astoņas nedēļas pirms Ziemassvētkiem, lai tās skārda kārbā kļūtu trauslas un garšīgas.



Gatavošana: 30 minūtes plus 1 diennakts mīklas atdzesēšanai, plus 2–2,5 stundas cepšanai

Sagatavo produktus. Sajauc miltus ar garšvielām. Lielā traukā ar putojamo slotiņu viegli saputo olas ar cukuru, līdz masa ir viendabīga. Pievieno medu, sukādes un riekstus.
Gatavo piparkūku mīklu. Olām pievieno miltus un mīci, līdz mīkla ir spīdīga un vijīga – tāda, ka var izrullēt. Iespējams, miltus vajadzēs vairāk. Noliec mīklu uz vienu dienu ledusskapī.
Veido un cep piparkūkas. Izrullē mīklu, cik vien plānu vari, ar formiņām izspied. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem, ieklāj pannā cepampapīru, uz tā liec sagatavotās piparkūkas. Cep aptuveni 15 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē uz restēm.
Gatavās piparkūkas liec skārda kārbās.

 

Recepte: žurnāls Labu Apetīti , 2008.g. novembris

 

Sastāvdaļas

1. Olas
6 gab
2. Nelielas piparkūku formiņas
3. Smalki sakapāti mandeļu un lazdu rieksti
150 g
4. Sakapātas citrona un apelsīna sukādes
150 g
5. Muskatrieksts
1/4 tējk.
6. Kardamons
1/2 tējk.
7. Krustnagliņas
1/2 tējk.
8. Milti
1 100 g
9. Kanēlis
2 ēd.k.
10. Remdens medus
300 g
11. Cukurs
600 g
12. Milti mīklas rullēšanai


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk