Dzērveņu uzputenis vecmāmiņas gaumē 1

 29. novembris 2009 9:00 Recepte  skatījumi: 9073



Foto: Shutterstock.com


Saspaida dzērvenes, tad izspiež sulu. Ogu mizām pārlej ūdeni,vāra dažas minūtes, pēc tam izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pievieno manna un karsē, līdz putra uzbriest, tad lej klāt dzērveņu sulu. Salej visu traukā strauji atdzesē un puto līdz masa kļūst gaiša un palielinās apjomā 2-3 reizes. Pēc tam ēd ar pienu. Tā ir recepte kā gatavoja mana vecmāmiņa un kā gatavo noteikti vēl daudzas citas vecmāmiņas. Labu apetīti!

 

Iesūtījusi: Jolanta Praņevska, recepšu konkursa Pārvērt dzērveni! dalībniece

Sastāvdaļas

1. Dzērvenes
150 grami
2. Ūdens
400 grami
3. Cukurs
100 grami
4. Manna
60 grami


1 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk