Sēnes marinādē ar kanēli

 10. oktobris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 11617



Foto: Shutterstock.com


Es daru tā: baravikas un makavicas notīru, vāru, tad lieku aukstā ūdenī. Marinādi vāru uz 1 litru ūdens - 1 ēdamkaroti sāls, 2-3 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes etiķa esences, 1 kanēļa standziņa, 5-8 smaržīgo piparu graudi. Marinādi uzvāru, tad marinādei pievienoju jau iepriekš novārītās sēnes un pavāru apmēram 3-5 minūtes, karstas pildu izkarsētās burciņās un uzglabāju ledusskapī. Alksnenes vāru, tad 1 dienu mērcēju aukstā ūdenī, to mainot. Marinādi vāru tādu pašu, tikai papildus alksnenēm lieku klāt sīpolus, kurus arī kopā ar sēnēm 3-5 minūtes vāru marinādē. Marinādei var likt arī lauru lapas un krustnagliņas, tā ir gaumes lieta. Kanēļa standziņu, pirms pildu burciņās, gan izņemu, pārējās garšvielas atstāju.

Iesūtīja: Ivonna Danušaite
 

Sastāvdaļas

1. Sēnes
2. Sāls
3. Cukurs
4. Etiķa esence
5. Sīpoli
6. Kanēļa standziņa
7. Smaržīgie pipari
8. Ūdens


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk