Ceptas zivis ar sīpoliem

 20. septembris 2009 23:00 Recepte


Zivis notīra, sagriež porciju gabaliņos, ierīvē ar sāli, apviļā miltos, liek karstos taukos un cep gaiši brūnus, tad pieliek plānās ripiņās sagrieztus sipolus, kad tie kļūst caurspīdīgi, pielej klāt ūdeni vai buljonu un zem vāka sautē apm. 10 minūtes. Tad pieliek ūdenī izjauktus miltus un skābu krējumu, vēl reizi uzkarsē, pasniedz  galdā karstu ar sausiem kartupeļiem, skābiem gurķiem un citiem salātiem.

 

Recepte no grāmatas: Ēdieni no iekšzemes produktiem/Latvijas Lauksaimniecības kamera. – Rīga: Līdums, 1992  (Oriģinālizdevums 1937)

Sastāvdaļas

1. Sīpoli
2 gab
2. Tauki
50 g
3. Kviešu milti
2 ēd.k.
4. Sāls
5. Dažādas zivis
1 - 1 1/2 kg
6. Ūdens
1 glāze
7. Milti
1 tējk.
8. Skābs krējums
15 - 30 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas