Aknas marinādē

 14. septembris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 14510



 

Burkānus sagriež salmiņos, sīpolus ripiņās, liek karstā ūdenī, pievieno sāli, vāra, līdz burkāni un sīpoli mīksti. Pielej etiķi, cukuru pēc garšas, atdzesē. Marinādei var pielikt 4 piparus, 1 lauru lapu. Aknas noskalo, novelk plēvi, sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli, maltiem pipariem, apviļā kviešu miltos, sakarsētos taukos cep no abām pusēm brūnas. Atdzesētas pārlej ar aukstu marinādi.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Sīpoli
2 gab
2. Burkāns
1 gab
3. Sāls, maltie pipari
4. Tauki
60 g
5. Kviešu milti
40 g
6. Aknas
600 g
7. Sāls, cukurs


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk