Biezenis (džems) no vasaras āboliem

 25. augusts 2017 22:00 Recepte  skatījumi: 10017



Foto: Shutterstock.com


Ņem 3 - 4 kg ābolu (bumbierābolus, Baltā dzidrā ābolus), izgriež serdes un sagriež lielos gabalos, pievieno 1 kg cukura un glāzi ūdens (ūdens vajadzīgs, lai pirmajā karsēšanas brīdī āboli nepiedegtu).

Masu uzkarsē līdz 80 - 85 grādiem. Pa šo laiku tikai daļa ābolu sašķīst, bet vairums vēl paliek veseli - gabalos. Karsto masu ātri sapilda burkās un sterilizē verdošā ūdenī: 0,5 litru burkas - 10 - 15 minūtes, litra burkas - 18 - 20 minūtes.

 

 

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

Sastāvdaļas

1. Ūdens
2. Cukurs
3. Āboli


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk