Ābolu kompots. 2 receptes

 07. septembris 2015 16:10 Recepte  skatījumi: 17083


Foto: Shutterstock.com

Ābolu kompots ziemai. Varēs ēst kopā ar putuktrējumu!


Pagatavojot kompotu, vasaras šķirņu ābolus var saglabāt ziemai. Tiem parasti ir plāna, maiga miziņa, tāpēc tos nevajag plaucēt.

1. paņēmiens. Sīkos ābolus pārgriež uz pusēm un ar nerūsošu tērauda karoti izņem serdi. Sagatavotās ābolu pusītes iepilda burkās līdz sašaurinājumam un pārlej ar verdošu sīrupu (200 g cukura uz 1l ūdens). Burkām uzliek lakotos vāciņus un tās tūliņ novieto karstā ūdenī katlā uz paliktņa, kur pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas - 10 minūtes, litra burkas - 15 - 18 minūtes. Pēc tam burkas aizvāko un apgriež otrādi.

2. paņēmiens. Kompotu gatavo tāpat kā pēc pirmā paņēmiena, bet ūdens vietā ņem dažādu ogu sulas: vienā burkā lej upeņu sulu, otrā burkā - sarkano jāņogu sulu, trešajā burkā - ķiršu sulu, ceturtajā burkā - zemeņu sulu utt., pievienojot sulai cukuru pēc garšas.

 

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

Sastāvdaļas

1. Āboli
2. Cukurs
3. Dažādas sulas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk