Idejas, kur doties un ko darīt Lieldienu brīvdienās

Lieldienu brīvdienās sola skaistu laiku. Pavadi to kopā ar bērniem ne tikai gatavojot un sēžot pie svētku galda, bet arī apmeklējot pasākumus dažādās Latvijas vietās!
Lieldienu brīvdienās dažādi pasākumi notiek malu malās.

FOTO: Shutterstock.com

Lieldienu brīvdienās dažādi pasākumi notiek malu malās.

Rīgā

Porcelāna šķīvju apgleznošana Rīgas Porcelāna muzejā

Rīgas porcelāna muzejā norisināsies radošā darbnīca, kurā būs iespējams uzzināt par Latvijā ražotiem porcelāna izstrādājumiem, kā arī dekorēt porcelāna šķīvjus Lieldienu tematikā ar virsglazūras krāsām. 

Pasākums norisināsies sestdien, 30. martā, no pulksten 11.30 līdz 13.30 un no pulksten 15 līdz 17. 

Aktivitātes piemērotas bērniem no sešu gadu vecuma. 

Dalība ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots, tādēļ nepieciešams iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 26406354.

 

Vērmanes dārzā

Sestdien, 29. martā, un svētdien, 30. martā, no pulksten 10 norisināsies Lieldienu svētku tirdziņš, kurā piedalīsies vietējie amatnieki un mājražotāji. 

 

Kultūras centrā “Imanta”

Sestdien, 30. martā, pulksten 12 Mazajā zālē notiks izrāde bērniem “Koklītes ceļojums”, kurā aktieris Edgars Lipors pasakas formā iepazīstinās bērnus ar latviešu tautas mūzikas instrumentiem. Ieeja – bez maksas.

 

Imantas tirgū

Sestdien, 30. martā, no pulksten 10 līdz 16 bērnus sagaidīs trušu parāde – iespēja gan apskatīt, gan samīļot Lieldienu zaķus no “Trušu muižas”. 

 

Doma laukumā, Rātslaukumā, Līvu laukumā, Bastejkalnā, Ziemeļblāzmas parkā un pie kultūras centriem “Imanta” un “Iļģuciems”

Svētdien, 31. martā, un pirmdien, 1. aprīlī, no pulksten 11 līdz 20 būs iespēja izšūpoties “Saules šūpotnēs”. 

 

Salaspilī

Reklāma
Reklāma

Visā pilsētā

Līdz pirmdienai, 1. aprīlim, Salaspilī būs paslēpušies 12 zaķi – dodieties 6 kilometru garā pastaigā, iepazīstiet Salaspili, izmantojiet spēles karti ar uzdevumiem, atrodiet zaķus un sacentieties par balvām! Digitālā karte pieejama šeit. 3. aprīlī tiks organizēta izloze, kurā varēs laimēt balvas no vietējiem amatniekiem un mājražotājiem. Detalizēta informācija atrodama šeit.

 

Doles salā

Svētdien, 31. martā, no pulksten 11 līdz 14 Daugavas muzeja parkā norisināsies Lieldienu svinības, kuru laikā būs iespēja krāsot un ripināt olas, piedalīties tradicionālās Lieldienu spēlēs, veidot olu izstādi, doties olu medībās, kā arī degustēt salakas un nēģus kopā ar Doles zvejniekiem. Par mūziku un Lieldienu tradīcijām pasākumā parūpēsies folkloras kopa. Pasākuma laikā būs iespējams arī apskatīt Daugavas stāstu muzeja pamatekspozīcijā. Līdzi nepieciešams ņemt rakstāmpiederumus un skaistāko olu, ar kuru piedalīties Lieldienu olu izstādē. Plašāka informācija par pasākumu šeit.

 

Dobeles novadā

Dobelē

Vēsturiskajā Tirgus laukumā svētdien, 31. martā, no pulksten 11 līdz 14 norisināsies bērniem saistošas aktivitātes – būs iespēja satikt trušus un kazas, pacienāt viņus ar našķiem, doties poniju izjādē, piedalīties spēlēs, satikt pasaku tēlus, vārīt Lieldienu olas lielajā katlā uz uguns, kā arī radoši tās izdekorēt. Tirgus laukumā tiks uzstādīts arī 3 metrus augsts zaķis, pie kura varēs iemūžināt atmiņas skaistās fotogrāfijās.

 

Tērvetē

“Latvijas valsts mežu” dabas parkā Tērvetē varēs piedalīties olu krāsošanas maratonā, izzināt pavasara saulgriežu tradīcijas ar folkloras kopu, piedalīties rotaļā un radoši darboties. Pasākums notiks svētdien, 31. martā, no pulksten 12 līdz 16. Dalībai nepieciešams iegādāties dabas parka ieejas biļetes.

 

Valkā

Dodieties uz Latvijas–Igaunijas robežu, lai piedalītos Lieldienu zaķa skrējienā! Pirmdien, 1. aprīlī, no pulksten 10 pie Valkas kultūras nama būs pieejamas dažādas aktivitātes bērniem, savukārt no pulksten 11 līdz 12 notiks reģistrācija skrējienam. Dalības maksa – viena nokrāsota ola. 

 

Vairāk informācijas par pasākumiem Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē, Latgalē un Sēlijā meklējiet šeit.

 

Uzziņai

Svētku dievkalpojumu sarakstu var meklēt konfesiju mājaslapās: 

Saistītie raksti