Koncertā "Adventes Dziesmusvētki Rīgas Domā" skanēs unikāla muzikālā programma

9. decembrī plkst. 19.00 Rīgas Doma baznīcā notiks pirmssvētku kormūzikas koncerts "Adventes Dziesmusvētki Rīgas Domā", kurā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā. Latvijas klausītājiem būs iespēja dzirdēt unikālu muzikālo programmu, kas sagatavota īpaši izpildīšanai majestātiskajā Doma baznīcā.
Operas solists, tenors Artjoms Safronovs.

FOTO: Publicitātes foto

Operas solists, tenors Artjoms Safronovs.

Viduslaiku baznīcā ziemassvētku atmosfērā skanēs populāras un iecienītas garīgās un klasiskās melodijas, kā arī iecienītākie skaņdarbi visā pasaulē atzīta Latvijas kora izpildījumā.

 

 Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”.

 

Svētku koncertā piedalīsies izcilais pianists Daumants Liepiņš, operas solists, tenors Artjoms Safronovs, kā arī izjustā, samtainā soprāna īpašniece, operas dīva Inese Galante un konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāts, pianists Aleksandrs Komka ar trio “Quasi serioso”.

 

Pianists Daumants Liepiņš.

 

“Manas pirmās viesizrādes un braucieni uz ārvalstīm bija tieši kopā ar kori “Latvija”. Tāpat mēs tolaik bieži kopā uzstājāmies Dziesmu svētkos. Esmu ļoti priecīga, ka pēc tik ilga laika atkal būšu uz skatuves kopā ar šo visā pasaulē slaveno kolektīvu un ka būs vēl viena mūsu kopīga uzstāšanās,” pastāstīja Inese Galante.

 

Reklāma
Reklāma

Operas dīva Inese Galante.

 

Doma baznīcas velvēs skanēs Fēliksa Mendelsona, Jozefa Rainberga, kā arī izcilā latviešu komponista Emīla Dārziņa skaņdarbi; viens no labākajiem Latvijas pianistiem Daumants Liepiņš izpildīs Roberta Šūmana kompozīciju; trio “Quasi serioso”, kurā spēlē jaunais talantīgais pianists Aleksandrs Komka, vijolniece Alise Keita Driviniece un čelliste Evelīna Vitenberga, izpildīs Astora Pjacollas skaņdarbu “Ziema” no cikla “Gadalaiki”. 

 

Pianists Aleksandrs Komka.

 

Tāpat koncertā varēs dzirdēt spožo duetu Inesi Galanti un Artjomu Safronovu, gaidāmi arī citi muzikāli pārsteigumi. 

 

Tā būs neaizmirstama tikšanās ar kordziedāšanas maģiju un visā pasaulē atzītu izpildītāju augsto meistarību un jaunajiem, talantīgajiem mūziķiem, kuriem publikas atbalsts vienmēr ir ļoti svarīgs.

Saistītie raksti