Ziemassvētku noskaņas baudīšana Pārdaugavā! Decembra norises Kalnciema kvartālā

Kur Pārdaugavā baudīt ģimenisku svētku noskaņu? No 2. līdz 30. decembrim katru sestdienu Kalnciema kvartālā notiks Pārdaugavas tradīcijām bagātākais Ziemassvētku tirgus un īpaša svētku kultūras programma ģimenēm. Savukārt no 9. līdz 30. decembrim galerijā aicinām uz Laikmetīgās keramikas pop-up, kur apskatīt un iegādāties varēs aptuveni 20 Latvijas keramikas zīmolu darbus.
Ģimenisku svētku noskaņu jau pavisam drīz varēs baudīt Pārdaugavā!

FOTO: Publicitātes foto

Ģimenisku svētku noskaņu jau pavisam drīz varēs baudīt Pārdaugavā!

Šis laiks iezīmē jau 15to gadu kopš Kalnciema kvartālā regulāri notiek vietējo, ar radošu izdomu un rūpēm apveltīts zemnieku, amatnieku un mājražotāju tirgus. Gan rīdzinieku, gan pilsētas viesu vidū tirgus īpaši iemīļots ir Ziemassvētku sagaidīšanas laikā, kad apsnigušais 19. gs. koku māju atjaunotais ansamblis aicina uz nesteidzīgām pastaigām un rūpīgi atlasītu dāvanu meklējumiem, baudot karstvīnu, uz uguns vārītas maltītes, satiekot draugus, aprunājoties ar pastāvīgajiem un atklājot arvien jaunus tirgotājus, sava amata meistarus

 

 

Sestdienās tirgus pulcēs vairāk nekā simts apmeklētāju iecienītus un vēl neatklātus zīmolus un mājražotājus. Tirgotāju piedāvājumā varēs atrast oriģinālus Latvijas amatnieku un zīmolu darinājumus – dažnedažādus traukus un rotas, košus plānotājus, adījumus, papīrdizainu, papjē mašē maskas, lina rotaļlietas un dizaina uzlīmes bērniem, savukārt zemnieki un mājražotāji būs sarūpējuši kaņepju šokolādes, pašceptu maizi, priežu čiekuru sīrupus, irbeņu sulas, Sicīlijas apelsīnus un citas noderīgas dāvanas. Ik sestdienu tirgū būs iespējams izvēlēties arī savu īsto svētku eglīti. 

 

Šogad jo īpaši vecāki aicināti nākt uz tirgu kopā ar savām atvasēm, vecvecāki ar mazbērniem, brāļi ar māsām, māsas ar brāļiem un krustvecāki ar krustbērniem un piedalīties kultūras programmā. Katru sestdienu kafejnīcā ilustratore Signe Ērmane pasniegs praktiskas mākslas nodarbības, kas mudinās attīstīt iztēli, darboties ar rokām un eksperimentēt ar materiāliem. Turpat 2. decembrī tiks izrādīta Cēsu mazā teātra izrāde “Figūras”, bet 23. decembrī Willa teātra izrāde “Limonāde”, savukārt 16. decembrī tirgū ciemosies un jaunākos apmeklētājus iepriecinās svētku rūķis. Katru sestdienu pagalmā būs ierīkots mobilais fotostūris, kā arī lielus un mazus tirgū sveicinās atjaunotā Ziemassvētku vecīša skultpūra. 

 

 

Reklāma
Reklāma

Īpašs notikums ir arī Latvijas laikmetīgās keramikas pop-up galerijā, kas vienkopus pulcēs aptuveni 20 keramikas māksliniekus un zīmolus. Aplūkot, aptaustīt un kā dāvanu sev vai tuvajiem iegādāties varēs “Laima Ceramics”, “Sidrabceramics”, “CIPARNICA Talsi ceramics”, “Linda Ķivule ceramics”, “Laine Beriņa ceramics”, “Oltes ceramics”, “K.porcelain”, “MelnZeme ceramics”, “Vidusmeži keramika”, “Evija Ceramics”, “Informal Ceramics”, “Cerannic”, “Katrīnas Keramika”, “Ozolins Pottery”, “Kristina Ceramics”, “Tilia Studio”, “mahtecreate”, “clumsy ceramics” un citu mazāk un vairāk zināmu podnieku keramiku, kas radītas dažādās tehnikās, apgleznojumos un rokrakstos.

 

Darbalaiki:

  • Ziemassvētku tirgus no 2. līdz 30. decembrim katru sestdienu plkst. 10.00–16.00,
  • Laikmetīgās keramikas pop-up no 9. līdz 30. decembrim sestdienās plkst. 10.00-16.00, darbdienās plkst. 12.00-19.00.

 

Norises vieta – Kalnciema iela 35, Rīga. Ieeja tirgū un dalība pasākumos (izņemot mākslas nodarbībās)  bez maksas.

 

Saistītie raksti