Tērvetes dabas parka apmeklētājus gaida pārsteigumi patriotiskās noskaņās

Svētku laikā Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē sarūpējis īpašus pārsteigumus un papildu iespējas interesantai atpūtai dabā. Rudens–ziemas sezonā, iestājoties krēslai, parkā spoži spīd, zib, un spulgo gaismas – krāšņi tiek izgaismotas būves, tilti, meža takas un staltās priedes! 
Gaismām rotātie meža celiņi stiepjas 2.5 km garumā, un svētku apgaismojumu iespējams baudīt sākot no plkst. 16.00–20.00.

FOTO: Publicitātes foto

Gaismām rotātie meža celiņi stiepjas 2.5 km garumā, un svētku apgaismojumu iespējams baudīt sākot no plkst. 16.00–20.00.

Dabas parka 65. gadu pastāvēšanas gadam par godu apmeklētājus priecēs jaunums – pilnībā izgaismots Rūķīšu mežs. Izgaismotās pastaigu takas veido gaismas ceļu virzienā uz Rūķu sētu, cauri Rūķu ciematam uz skatu torni un Rūķu pilsētu Čiekuri. Gaismām rotātie meža celiņi stiepjas 2.5 km garumā, un svētku apgaismojumu iespējams baudīt sākot no plkst. 16.00–20.00.
 

Rudens–ziemas sezonā aktīva darbība norit Rūķu sētā. Rūķu papus savā darbnīcā aicina iepazīt kokamatniecības noslēpumus. 

 

Novembrī parka viesiem būs iespēja izgatavot latvisku galda dekoru patriotiskās noskaņās. 

 

Rūķotavā dabas velšu noslēpumu pasauli palīdzēs atklāt Zaķis Brencis. Savukārt uz kopīgu latvisku dziesmu sadziedāšanos aicinās Rūķenīte.

 


 

Rudens garie, tumšie vakari ir kā radīti stāstiem un teikām. Vienā no Rūķu sētas telpām parka viesiem būs iespēja satikt seno laiku stāstnieci un izzināt Tērvetes un Zemgales senvēsturi. Sadarbībā ar muzeju “Tērvetes koka pils” apskatāma zemgaļu materiālās kultūras ekspozīcija.
 

 

Reklāma
Reklāma

Nedēļas nogalēs Rūķu sētā nosalušos parka apmeklētājus sasildīs iekurti ugunskuri. Tie lieti noderēs līdzi paņemto desiņu vai zefīru cepšanai. Vērojot uguns liesmiņas, varēs baudīt Rūķu saimes pagatavotu aromātisku zāļu tēju.
 

Izstaigā glīto, bruģēto ieliņu labirintus Rūķu pilsētā Čiekurē! Pilsētiņā gan mazi, gan lieli parka viesi ir aicināti ienākt mazajos, krāsainajos namiņos, iemēģināt galdiņus un krēsliņus, pavirināt visas durtiņas un lodziņus, skriet uz nebēdu, satikt jaunus draugus un iemācīties rūķu gudrības. Iestājoties krēslai, pilsētiņā iedegas laternas, izgaismojot ielas un radot pasakainu burvību.
 

 

Mežmalā kā spoža bāka garāmbraucējus sveicina dižais koka skatu tornis. Tornis izgaismots visā 39 m augstumā, iekrāsojot spožās gaismās tuvējo apkārtni. Valsts svētkiem par godu tas ietērpts sarkanbaltsarkanās krāsās. Tornis atvērts parka apmeklētājiem katru dienu no plkst. 10.00–18.00.
 

Izsalkušos parka viesus ar siltu maltīti un karstiem dzērieniem cienā kafejnīca "Mammadaba", kas atrodas dabas parka informācijas centra ēkā.

 

LVM dabas parks Tērvetē atvērts apmeklētājiem katru dienu no plkst. 9.00–19.00.

Saistītie raksti