Lejupielādē bezmaksas aplikāciju un izej ar ģimeni Latvijas neatkarības stāstu

Bērnu grāmatu autore, rakstniece Agnese Vanaga kopā ar vēstures lietpratēju Vitu Jaunozolu radījušas pastaigu-stāstu maršrutu, lai aizraujošā un izglītojošā veidā iepazīstinātu ar svarīgākajiem Latvijas neatkarības iegūšanas un tās atjaunošanas notikumiem.
Pēc pastaigas ir iespēja pārbaudīt savas zināšanas un izpildīt krustvārdu mīklas.

FOTO: Shutterstock.com

Pēc pastaigas ir iespēja pārbaudīt savas zināšanas un izpildīt krustvārdu mīklas.

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros radīta aplikācija un audiostāsts, kas lejupielādējami bez maksas. Pastaigas laikā jāseko līdzi maršrutam kartē, kuru iespējams pietuvināt vai attālināt, lai redzētu precīzi, kurp jādodas.

 

Pastaiga sastāv no objektiem, pie kuriem ikviens ir aicināts apstāties. Ja kāds no tiem nesāk automātiski skanēt, tad to iespējams atskaņot, nospiežot kartē. Pastaigas sākums ir pie skulptūras Lielais Kristaps 11. novembra krastmalā Rīgā.

 

Šajā audiostāstā Daugavas sargs Vilis iepazīstinās ar stāstu, kā mūsu Latvija ieguva neatkarību.

 

1918. gada 18. novembris un 1990. gada 4. maijs, kā arī Lāčplēša diena 11. novembrī ir nozīmīgākie datumi Latvijas valsts vēsturē.

 

Reklāma
Reklāma

Būs iespēja uzzināt par to, kas un kā notika, kādi apstākļi palīdzēja, kādi šķēršļi bija jāpārvar, kādi cilvēki bija klāt toreiz un ko viņi darīja ne tikai 18. novembrī, lai mēs ik gadu varētu svinēt Latvijas dzimšanas dienu.

 

  • Daugavas sarga Viļa balss: TV personība un pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš.
  • Stāsta oriģinālmūzika: komponists Kārlis Auzāns.
  • Stāstā izmantots Jāņa Norviļa un Raiņa dziesmas “Daugav' abas malas” fragments.
  • Stāstā tiek atskaņota Latvijas valsts himna. Teksta un mūzikas autors ir Baumaņu Kārlis, izpilda valsts akadēmiskais koris "Latvija" un Latvijas nacionālais simfoniskais orķestris (himna izmantota ar izdevēja "Musica Baltica" atļauju).

 

Pēc pastaigas ir iespēja pārbaudīt savas zināšanas un izpildīt krustvārdu mīklas, kā arī atbildēt uz dažiem jautājumiem, kuri atrodami ŠEIT


Audiostāsts tapis ar Valsts kulturkapitāla fonda mērķprogrammas "Latvijas skolas soma" atbalstu.

Saistītie raksti