Izstāde, degustācijas un spēles bērniem: Āgenskalna tirgus aicina uz Ābolsvētkiem

22. oktobrī Āgenskalna tirgus apkaimiešus un viesus ielūdz uz raženiem, rudenīgiem un gardiem Ābolsvētkiem! Visas dienas garumā notiks rosīga, dažādu šķirņu ābolu andele, pašu lasīto ābolu sulu spiešana, ābolu dzērienu degustācijas un izzinošas sarunas par rudens augļa audzēšanu, selekcionēšanu un brūvēšanu. Īpaši šajā dienā tirgū ciemosies Dobeles Dārzkopības institūts ar 70 šķirņu izstādi.
Visas dienas garumā notiks rosīga, dažādu šķirņu ābolu andele, pašu lasīto ābolu sulu spiešana, ābolu dzērienu degustācijas un izzinošas sarunas par rudens augļa audzēšanu, selekcionēšanu un brūvēšanu.

FOTO: Publicitātes foto

Visas dienas garumā notiks rosīga, dažādu šķirņu ābolu andele, pašu lasīto ābolu sulu spiešana, ābolu dzērienu degustācijas un izzinošas sarunas par rudens augļa audzēšanu, selekcionēšanu un brūvēšanu.

Vienuviet būs iespējams iegādāties visdažādāko šķirņu ābolus, kas audzēti visapkārt Latvijai. Tirgū ciemosies agronoms un augļkopis Eglons Brūns, kurš selekcionē vairāk nekā 500 ābolu šķirnes, Mūsu dārza āboli, Z/S Osīši, Z/S Lejas Danči, Dobeles Dārzkopības institūts, kā arī pastāvīgie tirgotāji būs sarūpējuši desmitiem dažādas ābolu šķirnes un to sulas, arī kombinācijā ar citiem augļiem. Tirgū būs atrodami gan skābāki un saldāki, gan miltaināki un sulīgāki, gan ēdami uzreiz vai uzglabāji ziemā āboli

 

Starp tirgotājiem plaši pārstāvētas būs dažādas brūvētavas, kas piedāvās interesantus dzērienus uz ābolu sulas bāzes. Abavas vīna darītava piedāvās deserta vīnu, sidrus, bezalkoholisko kombuču un dzirkstsulas. Pie vīna darītavas Kaucis creek winery apmeklētāji aicināti nodegustēt ābolu ledus vīnu, kā arī aparunāties ar vīndari Ģirtu Miķelsonu par vīna gatavošanu mājas apstākļos. Fermentēto dzērienu uzņēmums Enzyme bar līdzās pastāvīgajam piedāvājumam būs sarūpējis īpašu jaunumu – dzērienu Keto Enzyme.

 

Mobilā sulu stacija

Paralēli ražīgam ābolu tirgum, jau no sestdienas plkst. 16.00 pagalmā darbosies Mobilā sulu stacija. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi pašu salasītos ābolus, lai tos ātri izspiestu svaigā sulā. Ābolu maisus (minimums 60 kg) iespējams uz tirgu vest jau sestdien, turklāt, lai nebūtu jāstāv rindā, spiešanu iespējams piekteikt iepriekš, zvanot vai rakstot uz t. 29162882. Papildus būs iespējams iegādāties gan iepriekš izpiestas sulas līdzņemšanas pakās, gan tikko siltas un svaigas baudīšanai uzreiz glāzēs. 

 

Degustācijas

Reklāma
Reklāma

Kamēr tiks spiesta sula, apmeklētāji aicināti sildīties tirgū un piedalīties bezmaksas vietējo sidru darītavu degustācijās pie Valmiermuižas alus vēstniecības. Plkst. 11.30-13.00 Tālavas sidra saimniece Guna piedāvās nogaršot dzirkstošus ābolu sidrus, plkst. 13.30-15.00 ar bezalkoholiskiem un alkoholiskiem ābolu brūvējumiem izgaršošanas piedzīvojumu turpinās Abavas vīna darītava. Visbeidzot plkst. 15.30-17.00 dzērienu degustācija tiks noslēgta ar Mūrbūdu sidra stāstiem un jaunumiem.

 

Izstāde

Tikmēr tirgus 2. stāvā ciemosies Dārzkopības institūts no Dobeles, kas apmeklētājus aicinās ne vien nogaršot un iegādāties institūta audzētos un selekcionētos ābolus un bumbierus, bet arī praktiski un teorētiski izzināt tos tuvāk. Institūts būs sagatavojis izglītojošu izstādi ar aptuveni 70 dažādām ābolu šķirnēm. Interesentiem būs iespējams saņemt konsultācijas par ābeļu un bumbieru audzēšanu no vadošajiem pētniekiem Laikas Ikases un Edgara Rubauska. Savukārt jaunākajiem ābolu ēdājiem būs sagatavota radoša ābolu spēle.

 

Tirgus

Tirgus 1. stāvs ir atvērts no otrdienas līdz sestdienai plkst. 9.00-17.00, bet no svētdienas līdz pirmdienai plkst. 9.00-17.00. Kafejnīcas tirgus 2. stāvā ir atvērtas no svētdienas līdz ceturtdienai plkst. 11.00-21.30, bet piektdienās un sestdienās plkst. 11.00-23.00. 2. stāva bāri atvērti katru dienu plkst. 10.00-23.00.

Ieeja pasākumā un dalība aktivitātēs bez maksas.

Saistītie raksti