Vēstures festivālā Kurzemē būs iespēja apmeklēt Seno ciemu, klausīties stāstus un smagās mūzikas koncertus

18. un 19. augustā Dienvidkurzemē gaidāms festivāls “Bandava”. To iecerēts veltīt kuršiem, to dzīvei vēlajā dzelzs laikmetā un turpmākajos gadsimtos, informē rīkotāji. Festivāls notiks jau otro reizi.
Festivālā aicināti pulcēties vēstures cienītāji.

FOTO: Publicitātes foto

Festivālā aicināti pulcēties vēstures cienītāji.

 

Šogad brīvdabas pasākumā būs apvienota smagās mūzikas programma, Senais ciems, kurā darbosies vēstures rekonstrukcijas klubi, kā arī vairāki tematiski stāstījumi un darbnīcas.

 

Piektdienas, 18. augusta, vakarā notiks koncerts. Uz skatuves varēs redzēt izlasi no pašmāju smagās mūzikas skatuves. Uzstāsies  drūmmetāla klasiķi “Catalepsia”, ekstrēmā metāla grupa “Darrva”, jaunā, spilgtā blekmetāla grupa “Uguns”, enerģiskie “Iron Wings”, atmosfēriskā blekmetāla grupa “Hesychia”, grupa ar savu īpašo rokrakstu “Zieminieki” un projekts “Vaaks/Vakuums”, kas eksperimentē ar skaņu un izmanto garus pūšaminstrumentus, piemēram, didžeridū. Uzstāsies arī alternatīvā metālroka smagsvars “Apēdājs” un citi mūziķi un grupas.

 

Publicitātes foto.

 

Savukārt sestdien, 19. augustā, programma sarūpēta visas dienas garumā – no pulksten 10, kad tiks atvērts Senais ciems. Tajā būs iespēja pataustīt un piemērīt cita laikmeta apģērbu, bruņojumu, sadzīves priekšmetus. Apmeklētājus aicinās iesaistīties spēlēs. Būs arī iespēja izmēģināt roku lokšaušanā. Notiks vēstures rekonstrukcijas kluba “Exercitus Rigensis” rīkoti seno baltu karavīru paraugdemonstrējumi un noteiktos laikos arī citas aktivitātes.

 

Reklāma
Reklāma

Sestdien būs arī tradicionālā akmens alus darbnīca — vairāku stundu ilgs process, ieskaitot akmeņu karsēšanu.

 

Pa dienu skanēs arī neliels folkmūzikas koncerts, savukārt pievakarē uzstāsies smagās mūzikas grupas no Latvijas un populārā folkroka grupa no Lietuvas “Lietis”. Daudzi tūkstoši Latvijā to iepazina, kad mūziķi iesildīja “Skyforger” metāloperas “Kurbads” koncertu Lucavsalā.

 

Publicitātes foto.

 

Brīvdabas saiets notiks Dienvidkurzemes novada Kazdangas pagasta “Upīšu” teritorijā, kur 2021. gadā trīs sabiedrisko organizāciju kopdarba rezultātā pakāpeniski uzsākta kultūrvieta “Bandava” jeb kuršu sēta. Šis lauku apvidus ir piederīgs kādreizējai Bandavai.

 

Saistītie raksti