Vērts redzēt! Tikai 3 dienas izstādē Dabas muzejā būs apskatāmas elegantās lilijas

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 13. līdz 15. jūlijam būs apskatāma izstāde "Elegantās lilijas 2023", kas veidota sadarbībā ar biedrību "Lilium Balticum".
Izstādē varēs redzēt ap 150 liliju šķirņu.

FOTO: Shutterstock.com

Izstādē varēs redzēt ap 150 liliju šķirņu.

Elegantas un majestātiskas, ar baltiem, dzelteniem, oranžiem, sarkaniem un maigi rozā ziediem – tās ir vasaras karalienes lilijas. Savvaļā sastopamas ap 100 liliju sugām, bet selekcionētas vairāk nekā 13 000 šķirnes. Izstādē varēs redzēt ap 150 liliju šķirņu. 

 

Izstādes galvenais akcents būs smaržīgās trompetlilijas un milzu ziedu OT lilijas jeb austrumliliju un trompetliliju krustojumi ("O” no Oriental, "T” no trompetlilijām), to atturīgo eleganci papildinot krāsainajām Āzijas lilijām.

 

 

Interesenti varēs ne tikai tuvāk apskatīt elegantos ziedus, novērtēt to krāsu un smaržu bagātību, bet arī iepazīt liliju iedalījumu deviņās grupās pēc to izcelsmes un audzēšanas veida. "Lilium Balticum” selekcionāri iepriecinās ar jaunām liliju šķirnēm, piemēram, Sapņu ķērāja, Beverīna, Elfu sapņi, Vidzemīte, Anima un Mūzas deja.

 

Izstādes pirmajā dienā žūrija vērtēs eksponātus un piešķirs godalgas un ceļojošos kausus. Apmeklētāji varēs balsot par to liliju, kas, viņuprāt, ir visskaistākā, un tās audzētājs iegūs biedrības "Lilium Balticum” ceļojošo kausu par vispopulārāko liliju.

Reklāma
Reklāma

 

Izstādē audzētāji sniegs konsultācijas par liliju stādīšanu, audzēšanu un šķirņu izvēli, kā arī būs iespēja pasūtīt liliju sīpolus.

 

Izstādes atklāšana 13. jūlijā plkst. 11.00 Latvijas Nacionālā dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

 

Izstādes darbalaiks:

  • C. (13.07.) 10.00–19.00
  • P. (14.07.) 10.00–17.00
  • S. (15.07.) 10.00–17.00

Saistītie raksti