Kur Rīgā izpriecāties Lieldienās? Lieldienu pasākumu APKOPOJUMS

Svētki jau tepat aiz stūra, tāpēc apkopojam vietas un pasākumus, kur varēs baudīt svētkus!
Arī Brīvdabas muzejā notiks ierastie svētku pasākumi.

FOTO: Publicitātes foto

Arī Brīvdabas muzejā notiks ierastie svētku pasākumi.

Piektdien, 7. aprīlī

  • Lielās Piektdienas koncerts Rīgas Sv. Jāņa baznīca, 19.00-20.30

Koncertā izskanēs K. Dženkinsa vērienīgais, pasaules atzinību guvušais un svinīgais “Stabat Mater” Orķestra “Rīga”, Rīgas kamerkora “Ave Sol”, mecosoprāna I. Paršas un diriģenta J. Cābula izpildījumā. Bezmaksas ielūgumi no 31. marta “Biļešu paradīzes” kasēs.

 

  • Lielās piektdienas koncerts "In Paradisum" Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs "Mazā ģilde", 16.00

Lielās Piektdienas koncerta programmu veidos spilgtākie pareizticīgo baznīcas mūzikas skaņdarbi, dažādu laiku, kultūras tradīciju un konfesiju liturģiskie dziedājumi un Lielā gavēņa dziedājumi, tostarp Max Roomsky mūku dziedājumu pārlikumi un A. Gaiļa Psalms ukraiņu valodā.

 

  • Radošā darbnīca "Lieldienas" Rīgas Porcelāna muzejs, 11.00; 13.00; 14.00

Porcelāna priekšmetu dekorēšana virsglazūras tehnikā izmantojot dekorus veltītus pavasara un Lieldienu tematikai. Darbnīcas dalībniekiem būs iespēja darboties bez maksas, iepriekš piesakoties. Pieteikšanās pa tālruni +371 26406354 vai e-pastu rpmdarbnica@riga.lv

 

  • T/c “Domina Shopping” atklāts “Lieldienu labdarības tirdziņš”

Labdarības tirdziņš ir atvērts no šodienas, 3. aprīļa, un darbosies tirdzniecība centra “Domina Shopping” centrālajā laukumā līdz pat 9. aprīlim, katru dienu no plkst. 10:00 līdz 21:00. Par tā dalībniekiem ir kļuvuši “Invalīdu un mazturīgo senioru atbalsta Fonda” (IMSA Fonds) desmit biedri o Rīgas, Ķekavas un Ādažiem.

 

Sestdien, 8. aprīlī

  • Lieldienu koncerts, Kultūras pils “Ziemeļblāzma”, 16.00-17.30

Kontrtenora S. Jēgera siltā un maiguma pilnā balss savijas ar I. Šmites meistarīgi ievibrēto flīģeļa skaņu. Klausītāju iemīļotais dziedātājs Lieldienu laikā aicina ieklausīties mūzikā, kas pilna gaismas, ticības, cerības un mīlestības. Koncertā skanēs Lieldienu laika garīgā mūzika, kā arī baroka ārijas, instrumentāli opusi un tradicionālas melodijas. Koncerts izpārdots.

 

  • Radošā darbnīca "Lieldienas" Rīgas Porcelāna muzejs, 11.00; 13.00; 14.00

Porcelāna priekšmetu dekorēšana virsglazūras tehnikā izmantojot dekorus veltītus pavasara un Lieldienu tematikai. Darbnīcas dalībniekiem būs iespēja darboties bez maksas, iepriekš piesakoties. Pieteikšanās pa tālruni +371 26406354 vai e-pastu rpmdarbnica@riga.lv

 

  • Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienu “Lieldienas gaidot”. Programmā: plkst. 12.00 bērniem kopā ar pieaugušajiem ekskursija-nodarbība “Meklēsim dzīvnieku tēlus Rīgas Doma krustejā!”, tās turpinājumā aktivitātes svētku noskaņā – olu ripināšanas sacensības un ieskats Lieldienu tradīcijās; Kolonnu zālē – bērniem iespēja zīmēt, krāsot, būvēt. Lai piedalīties olu ripināšanas sacensībās – līdzi jāņem krāsotas Lieldienu olas. Dalība Ģimenes dienā – ar muzeja ieejas biļeti.   

 

Svētdiena, 9. aprīlī

  • Lieldienu lustes Lucavsalā, Lucavsalas atpūtas parks, 11.00-15.00

Aicinām ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi 9. aprīlī no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 Lieldienu lustes izbaudīt Lucavsalas atpūtas parkā, kur tiks piedāvāta plaša pasākumu programma, lai svētkus atzīmētu latviskās tradīcijās. Kopā ar folkloras kopām notiks dziedāšana, dancošana, olu krāsošana, ripināšana, tradicionālo spēļu spēlēšana, šūpošanās un citas svētku aktivitātes.

 

  • Lielā Lieldienu svinēšana, Brīvdabas muzejs

9. aprīlī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks Lielā Lieldienu svinēšana – ar plašu amatnieku un pārtikas mājražotāju tirgu, olu krāsošanu un ripināšanu, šūpošanos dažāda veida lielās un ļoti lielās šūpolēs, leļļu teātra izrādi bērniem, tautiskām dziesmām un dejām. Jau vēsturiski Lieldienās ir saplūdušas tautiskās un kristīgās tradīcijas. Arī Brīvdabas muzejā diena sāksies ar dievkalpojumu Usmas luterāņu baznīcā, būs Lieldienu dziesmas un rotaļas ar folkloras kopu “Kokle”, leļļu izrāde bērniem “Pasaku sargs”, Tautas deju ansambļa “Zelta sietiņš” koncerts, muzicēs Hāgenskalna muzikanti. Par olu krāsošanas tradīcijām stāstīs etnogrāfe Indra Čekstere. Visas dienas garumā būs arī āra spēles un radošā darbnīca bērniem.

Reklāma
Reklāma

 

  • Tradicionālā Lieldienu svinēšana, Kultūras centrs “Iļģuciems”, 15.00–16.30

Rīgas Kultūras centrs “Iļģuciems” aicina pavadīt Lieldienas latviešu tautas tradīcijās kopā ar tradicionālās kultūras zinātājiem Ivetu un Vidvudu Medeņiem, ejot rotaļās, minot mīklas un izprotot Lieldienu tradīcijas.

 

  • Koncerts "Lustīgā Lieldienu saspēle", Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē, 16.00–17.30

Lieldienām veltītajā pasākumā Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē, kā arī ārtelpā šogad godināsim senču tradīcijas divu enerģisku un entuziasma pilnu mūziķu apvienību vadībā. Pasākumā saspēlēsies un improvizēs L. Dimanta un folkloras grupa “Austra”. Pasākumā gaidām ģimenes ar bērniem. Ieeja pasākumā bez maksas.

 

  • Lieldienu radošās darbnīcas, Pie Mežaparka Lielās estrādes, 14.00-17.00

Lieldienām veltītajā pasākumā Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē, kā arī ārtelpā šogad godināsim senču tradīcijas divu enerģisku un entuziasma pilnu mūziķu apvienību vadībā. Pasākumā saspēlēsies un improvizēs Laima Dimanta un folkloras grupa “Austra”. Netiks novārtā atstāta neviena no tradīcijas šķautnēm – kopīga dziesmu dziedāšana, rotaļās iešana, dejošana, olu ripināšana un ikdienā noderīgu maģisku ticējumu apgūšana. Pasākumā gaidām ģimenes ar bērniem un ikvienu, kas Lieldienu dienā vēlas sveikt gaismas atgriešanos priecīgā noskaņojumā. Ieeja pasākumā bez maksas.

 

Kur Rīgā Lieldienās izšūpoties?

Kā ziņo portāls lsm.lv, Lieldienu laikā rīdzinieki aicināti ne tikai apmeklēt koncertus un Lieldienu pasākumus, bet arī izšūpoties. Šogad šūpoles 9. aprīlī un 10. aprīlī atradīsies septiņās vietās gan pilsētas centrā, gan apkaimēs – Lucavsalā, Doma laukumā, Līvu laukumā, kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā, pie Mežaparka Lielās estrādes ēkas, kā arī pie kultūras centriem "Imanta" un "Iļģuciems".

 

Pirmdiena, 10. aprīlis

  • Koncerts "Pavasara jausma", Koncertzāle “Ave Sol”, 18.00-19.30

Otrajās Lieldienās Koncertzālē “Ave Sol” Rīgas kamerkoris “Ave Sol” ielūdz uz spirdzinošu pavasara mūzikas programmu – koncertu “Pavasara jausma”. Līdzās kamerkorim un diriģentiem A. Veismanim un J. Cābulim pavasari modinās vijolnieks D. Bulajevs, pianiste A. Egliņa, ērģelnieks J. Pelše un čelliste I. Ozola. Programmā skanēs Eiropas komponistu mūzika un latviešu kormūzikas klasika.

 

  • Lieldienu koncerts "Caur lieldienu saule nāca", Rīgas Kultūras un atpūtas centrs "Imanta", 14.00–15.30

Lieldienu koncerts kopā ar post-folkloras grupu “Rikši”. Grupas sastāvā – Ē. Zeps, M. Broliša , I. Utāns, M. Lipskis, J. Lipskis. Koncerta noslēgumā lieldienu rotaļas lieliem un maziem.

 

  • Pavasara koru mūzikas koncerts, Rīgas Kultūras centrs "Iļģuciems", 17.00-18.00

Kamerkoris “Muklājs” aicina uz pavasara koncertu Otrajās Lieldienās. Koncertā piedalīsies vairāki kori, kuri izdziedās pavasara dziesmas, kā arī iedziedāsies vasarā gaidāmo Vispārējo latviešu Dziesmu svētku repertuārā.

 

  • Otro Lieldienu koncerts "Kokles dziesma", Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs "Mazā ģilde", 16.00-17.30

Otrajās Lieldienās savu 20 gadu jubileju svinēs vienīgais Latvijā vidējās paaudzes koklētāju ansamblis “Kokļu klubs”, atskaņojot īpaši iemīļotu repertuāru no kolektīva pastāvēšanas laika. Koncertā piedalās RKTMC “Mazā ģilde” koklētāju ansamblis “Kokļu klubs”, BJC “Rīgas Skolēnu pils” koklētāju ansamblis “Austriņa” un tenors M. Zvīgulis. Koncerta vadītājs aktieris A. Ančevskis.

 

  • Lieldienu plaukstiņpolka ar orķestri "Rīga" un Daumantu Kalniņu, Kultūras pils "Ziemeļblāzma", 14.00-16.30

Orķestris “Rīga” priecēs mazākos klausītājus un viņu ģimenes ar krāsainu, dzīvespriecīgu un aizraujošu programmu, piedaloties atraktīvajam solistam D. Kalniņam. Bezmaksas ielūgumi no 3. aprīļa “Biļešu paradīzes” kasēs.

Koncerts "Saules pilni visi rīti", VEF Kultūras pils, 12.00

Koncertā piedalās bērnu un jauniešu tautas deju ansamblis “Zelta sietiņš”. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas pieejami “Biļešu paradīzes” kasēs no 27. marta.

Saistītie raksti