Pavasara maršruta atklāšana Rīgas Zoodārzā

20. martā iestājoties astronomiskajam pavasarim, arī zoodārza dzīvnieki pošas savam pavasara iznācienam! Šajā nedēļas nogalē, 25. un 26. martā, Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā notiks Pavasara maršruta atklāšana.
Nākot uz zoodārzu, apmeklētājiem ir unikāla iespēja kļūt par pastaigas biedru diženajam Indijas pāvam.

FOTO: Shutterstock.com

Nākot uz zoodārzu, apmeklētājiem ir unikāla iespēja kļūt par pastaigas biedru diženajam Indijas pāvam.

25. un 26. martā apmeklētāji varēs saņemt zoodārza karti ar iezīmēto maršrutu un īpašiem uzdevumiem. Maršrutu būs iespējams atrast Rīgas Zoodārza mājaslapas sadaļā “Tematiskie maršruti”. Apmeklētāji to varēs lietot savās viedierīcēs vai izdrukāt mājās.

 

Tikai šajās divās dienās  no plkst. 12.00 līdz 15.00 būs iespēja iemūžināt pavasari:

  • nofotogrāfēties un uzreiz saņemt foto izdrukas,
  • saņemt oriģinālu, zvēru ieskautu 360 grādu video,

 

Atklāj sev pavasara maršrutu un dodies mājās ar foto, video un piedzīvojuma sajūtu!

 

Reklāma
Reklāma

Pavasaris Rīgas Zoodārzā tradicionāli ir ne tikai laiks, kad daudziem dzīvniekiem sagaidām mazuļus, bet arī Putnu dienu laiks. Lai apvienotu labāko no abiem, no 25. marta apmeklētājiem piedāvāsim pavasara maršrutu, aicinot aplūkot zoodārzā dzimušos mazuļus un ekspozīcijās redzamos putnus, kā arī pievērst uzmanību Latvijas dabai – savvaļas putniem, kuri redzami un arī dzirdami Mežaparkā.

 

Nākot uz zoodārzu, apmeklētājiem ir unikāla iespēja kļūt par pastaigas biedru diženajam Indijas pāvam. Šie putni, kuri ir vieni no mūsu zoodārza krāšņākajiem iemītniekiem, jau bužina spalvas un kustina spārnus, lai dotos parādes gājienā piesaistīt pāvu dāmu uzmanību. Riesta laikā pāvu tēviņu astes vēdeklis var sasniegt pat 160 centimetru izmēru. Ja izdodas ieraudzīt krāšņo asti izplestā veidā, iespējams noteikt aptuveno pāva vecumu – gada vecumā virsastes spalvu vēdeklis ir daudz īsāks un bez "acīm". Ar katru nākamo gadu vēdekļa spalvas kļūst garākas, bet pilnu garumu sasniedz četrus gadus vecam tēviņam.

Saistītie raksti