Atvaļinājums ar bērnu Rīgā – ko redzēt un apskatīt ārpus Rīgas centra?

Kad bērnam apnikuši visi piemājas rotaļu laukumiņi, bet vasara vēl turpinās un tā pārsvarā paiet Rīgā – ko ar bērniem piedzīvot, apskatīt Rīgas apkaimēs? To Mammamuntetiem.lv iesaka gide, ceļošanas entuziaste un radošās ekskursijas “Rīgas pilsētas pētnieki” vadītāja Eva Kaupere.
Vairāk nekā 2 kilometrus garais Mangaļsalas mols būs interesanta pastaigu vieta.

FOTO: Shutterstock.com

Vairāk nekā 2 kilometrus garais Mangaļsalas mols būs interesanta pastaigu vieta.

Ja arī vasaras izskaņa jāpavada ar bērnu Rīgā, to var pārvērst par piedzīvojumu! Dodieties izpētīt citas Rīgas apkaimes. Šādām mazām ekskursijām būs vairāki ieguvumi – ceļā nebūs jāpatērē ilgs laiks (un bērniem bieži vien garie braucieni ir tik nogurdinoši), var braukt ar sabiedrisko transportu – tas būs lētāk, un bērnam tas var būt kā atsevišķs piedzīvojums. Līdzi ņemiet uzkodas un – piedzīvojums var sākties!

 

Bumbu kalniņš

Kā atklāj Eva, šī ir kā Rīgas apslēptā pērle. Bumbu kalniņš atrodas Pārdaugavā, Kleistu mežā un tur ir gan pastaigu takas, gan ir arī skatu tornis. Bumbu kalniņš ir viena no Rīgas atbrīvošanas kauju piemiņas vietām, tornis celts kultūrvēsturiskā vietā – vienā no Rīgas atbrīvošanas kauju piemiņas vietām, kur arī ir piemiņas plāksne. Jāņem vērā, ka šī vieta vairāk būs piemērota skolas vecuma bērniem – pastaigu taka prasa spēku, bet skatu tornis ir gana augsts. Blakus netālu atrodas karjers, kur var nopeldēties. 

 

Bolderāja

Bolderāja ir vieta, uz kuru var ieplānot kādu dienu aizdoties – tur pavērsies mazliet cita Rīga. Bolderājas pludmale ir zināma kā sērferu tikšanās vieta un vējainā laikā var doties skatīties, kā sērferi ķer līdz pat 3m augstus viļņus. Pēc tam var garšīgi paēst izdaudzinātajā kebabnīcā “Gvatar”.

 

Mežaparks

Klasiska pastaigu vieta, kur braukt ar riteņiem, skrituļot un braukāties ar dēļiem. Mežaparkā atrodas arī bērnu pilsētiņa, kas patiks maziem un skolas vecuma bērniem. Ir arī kafejnīcas, kur piesēst un iemalkot kādu dzērienu vai kārtīgi paēst. Rēķinieties, ka 

Mežaparkā var nopirkt arī cukurvates – un esiet gatavi bērnam sniegt atbildi uz jautājumu: “Var varam nopirkt cukurvati?” Vēl šovasar cukurvates cena bija 3 eiro.

 

Reklāma
Reklāma

Daugavgrīvas cietoksnis

Daugavgrīvas cietoksnis ir lielākais līdz mūsu dienām saglabājies 17. gs. cietoksnis Latvijas teritorijā. Vieta, kur var izložņāt senos nocietinājumus un bērniem izskrieties – tur ir atļauts doties staigāt, ielīst ejās, pastaigāties. Ekskursija būtu interesantāka, ja kāds zinātājs izvadātu pa šo cietoksni un pastāstītu, kas tur ir bijis. Varbūt draugu pulkā ir kāds vēstures zinātājs? Ekskursiju gida vadībā var pieteikt pa tālruni 28204051. Cietoksnis atvērts apmeklētājiem sestdienās un svētdienās. 

 

Ķīpsala un tās Ķenguru māja

Bruģētas ieliņas, koka mājas, klusa, mierīga vide tepat praktiski Rīgas centrā, bet ne centrā. Tā ir Ķīpsala! Vieta, kur vērts aizbraukt pastaigā. Tur atrodama arī Ķenguru māja – māja, uz kuras novietots ķengurs. Māja agrāk piederējusi kādam austrālietim, kas māju nopircis un sāka jaukt nost. To pamanīja Zaiga un Māris Gaiļi, graustu atpirka un pārvērta ekskluzīvā īpašumā. 

 

Mangaļsalas mols

Vieta, kur Daugava ietek jūrā – bērnam interesanti būs to redzēt! Vairāk nekā 2 kilometrus garais mols būs interesanta pastaigu vieta. Jāņem vērā, ka uz mola būs liels vējš un, staigājot ar bērniem, jāievēro piesardzības pasākumi. 

 

Āgenskalns

Mazās ieliņas, dārziņi, kuros rušinās cilvēki, ir kaķu pilni pagalmi – Lapu, Bišu iela ir mierīgu pastaigu vērtas. Uz netālu esošās Meža ielas atrodas kafejnīcas, netālu ir pareizticīgo baznīca rozā krāsā. Ja vēlaties vienas dienas piedzīvojumu – dodieties uz Āgenskalnu. Tur arī atrodas renovētais Āgenskalna tirgus, kas ir apskates vērts.

Saistītie raksti