Tikai šodien bez maksas var apmeklēt Latvijas Nacionālo vēstures muzeju

Šodien interesenti ir aicināti bez maksas apskatīt jaunākās izstādes, iepazīt pamatekspozīciju Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā .
Turpmāk bezmaksas apmeklējumu muzejs piedāvās katra mēneša pēdējā sestdienā

FOTO: Publicitātes foto

Turpmāk bezmaksas apmeklējumu muzejs piedāvās katra mēneša pēdējā sestdienā

Muzejā būs apskatāma izstāde "Krāsainā Latvija", kas veltīta krāsu fotogrāfijas vēsturei Latvijā. Tajā eksponēti un digitāli aplūkojami vairāki simti vēsturisku fotoattēlu, ko uzņēmuši gan profesionāli fotogrāfi, gan amatieri no 20.gadsimta sākuma līdz 90.gadiem.
 

Izstādē "Airis, Mozus un radio. Koks Latvijas vēsturē", kas veltīta Latvijas svarīgākajam dabas resursam, apmeklētāji varēs izzināt katram vēstures laikmetam raksturīgu koka funkcionālo pielietojumu, cilvēka un koka attiecību šķautni. Tāpat izstādē aplūkojami arī vissenākie Latvijas teritorijā no koka izgatavotie priekšmeti, piemēram, 4000-6000 gadu seni zvejas rīki un iedzīves priekšmeti no Sārnates apmetnes, kā arī 18.-19.gadsimta lauku amatnieku gatavotās mēbeles.


 

Savukārt izstādē "Nauda Latvijā" hronoloģiski atainoti dažādās naudas ceļi Latvijas teritorijā - preču nauda senākās vēstures periodā, romiešu monētas, sudrabs, arābu dirhēmi, Rietumeiropas denāri. Tāpat izstādē apskatāma arī pēdējos gadsimtos Latvija teritorijā lietotā nauda līdz pat Latvijas eiro monētām.


LNVM pamatekspozīcija, kas izvietota divos stāvos, atspoguļo Latvijas zemes, tautas un valsts vēsturi no akmens laikmeta līdz pat mūsdienām. Tajā aplūkojamas arheoloģiskas, etnogrāfiskas un cita veida vēsturiskas liecības, kas vāktas un glabātas vairāk nekā 150 gadu ilgajā muzeja pastāvēšanas laikā.


Tāpat bezmaksas apmeklējums paredzēts arī LNVM Dauderu nodaļā Sarkandaugavā, bet Tautas frontes muzeja nodaļā Vecrīgā bezmaksas ieeja ir pastāvīgi.

Reklāma
Reklāma

Lai apmeklētu muzeju, jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, ka arī jānēsā medicīniskā sejas maska.

Paredzēts, ka arī turpmāk bezmaksas apmeklējumu muzejs piedāvās katra mēneša pēdējā sestdienā, tādējādi mudinot līdzcilvēkus, īpaši tos, kurus skārusi pandēmijas raisīta nomāktība un vienmuļība, izbaudīt kultūru un pabūt citā vidē.

 

Nākamās LNVM bezmaksas apmeklējuma dienas būs 26.februārī, 26.martā, 30.aprīlī, 28.maijā.