Aprīlī pie bērniem nonāks jauns muzikāls raidījums “Ukulele”

Sadarbojoties bērnu iemīļotā raidījuma “Tutas lietas” producentam AUSMA un tehnoloģiju un izklaides uzņēmuma Tet vietējā satura ražotājam Tet studio, kā arī mediju grupai TV3 Group, ir tapis jauns muzikāls raidījums pirmsskolas vecuma bērniem “Ukulele”.
Aprīlī pie bērniem nonāks jauns muzikāls raidījums “Ukulele”

FOTO: Publicitātes foto

Īsformāta video sērijas jau no šī gada 2. aprīļa būs skatāmas televīzijas kanālos TV3 un TV3 Mini, bet no 15. aprīļa tās varēs skatīties lietotnē Tet+, kas līdz šim zināma kā Shortcut, savukārt vēlāk – atsevišķas epizodes arī YouTube kanālā.

Jaunais bērnu raidījums “Ukulele” aptuveni piecu minūšu garās sērijās pašiem mazākajiem skatītājiem jau agrā vecumā ļaus iepazīt brīnišķīgo mūzikas pasauli un apgūt dzidru un pareizu latviešu valodu. Raidījumā darbosies divi burvīgi varoņi – muzikālie, atjautīgie un labsirdīgie Uku un Lele. Uku lomā iejuties Latvijas Nacionālā teātra aktieris Uldis Siliņš, savukārt Leli spēlē dziedātāja Annija Putniņa. Abiem draugiem viņu muzikālajā telpā jeb ukulelē pievienosies arī 3D animācijas tēls – piemīlīgais Dieziņš, kas pasauli centīsies izzināt, kustoties līdzi mūzikas ritmā un nemitīgi uzdodot jautājumus: “Diez kāpēc...?”
 

 

Jaunais bērnu raidījums “Ukulele” aptuveni piecu minūšu garās sērijās pašiem mazākajiem skatītājiem jau agrā vecumā ļaus iepazīt brīnišķīgo mūzikas pasauli un apgūt dzidru un pareizu latviešu valodu. 


Producenta AUSMA direktore un “Ukuleles” idejas autore un režisore Marta Selecka stāsta: “Latvijā vienmēr ir iztrūcis kvalitatīvs saturs mazajiem skatītājiem, kuru ikdiena mūsdienās aizvien vairāk paiet pie dažādiem ekrāniem. Vēlējāmies radīt mazuļiem pašu labāko saturu, kāds vien iespējams! Galvenais mūsu nosacījums bija – raidījumam jābūt muzikālam un jāietver 3D animācija. Pateicoties izcilai komandai – talantīgiem mūziķiem, aktieriem, pedagogiem un profesionālai filmēšanas grupai, kopā esam radījuši mākslinieciski augstvērtīgu, mūsdienīgu, mīļu un muzikālu audiovizuālu formātu.” Līdz šim producents AUSMA veidojis tādus bērnu iemīļotus raidījumus un seriālus kā “Tutas lietas”, “Emī un Rū”, “Edžus triki”. 

Katrā no “Ukuleles” pirmās sezonas 20 sērijām bērni kopā ar Uku un Leli varēs muzicēt, dziedāt un iemācīties jaunas dziesmas, kas saistītas ar sērijā izzināmajām “tēmām” – bumba, vējš, miegs, zobi, suns u.c. Raidījumā būs dzirdamas oriģināldziesmas, kuru mūzikas autore ir talantīgā komponiste Laura Polence, bet vārdu autori – Edvards Kuks, Elizabete Lukšo-Ražinska un Inga Mastiņa. Tāpat “Ukulelē” izskanēs arī jau bērnu vecākiem pazīstamas dziesmas un tautasdziesmas, kuras aranžējis izcilais mūziķis Raimonds Petrovskis. Savukārt “Ukuleles” skaņu ierakstos izmantoti visdažādākie mūzikas instrumenti: klavieres, ksilofons, metalofons, zvaniņi, flauta, ģitāra, ukulele, perkusijas u.c.  

Reklāma
Reklāma


Sadarbības partnera Tet izklaides pakalpojumu daļas direktore Inga Alika-Stroda saka: “Tet studio jaunākajiem skatītājiem arī šogad piedāvās svaigus un interesantus jaunumus – šoreiz ar muzikāliem pārsteigumiem. Mūzika saista visas paaudzes, tāpēc šis Latvijā veidotais bērnu saturs būs piemērots, lai brīvo laiku pie ekrāniem pavadītu visa ģimene kopā. Kvalitatīvas pārraides bērniem, ko var baudīt šodien, ir ilgtermiņa ieguldījums mūsu bērnu attīstībā un izglītībā.”
 

Savukārt mediju grupas TV3 Group programmu direktore Latvijā Gita Pētersone-Rudzīte pauž: “Kanāls TV3 Mini martā svin savu pirmo jubileju un gada laikā tas ir kļuvis ne vien par skatītāko bērnu kanālu Latvijā, bet arī par uzticamu draugu un ceļa biedru izzinošos piedzīvojumos! Tādēļ priecājamies, ka jau drīzumā varēsim aicināt mūsu skatītājus atklāt jaunu un aizraujošu pasauli, piedāvājot Latvijā veidotu muzikālu un izglītojošu raidījumu “Ukulele”!”