Vietalvā pieejama sagatavota ainaviska distanču slēpošanas trase

Līdz ar kārtīgas ziemas iestāšanos, Pļaviņu novada Vietalvas pagastā sagatavota, iespējams, viena no ainaviskākajām distanču slēpošanas trasēm.
Ziema mūs šogad lutina, un jo īpaši tā jūtama Vietalvas pusē.

FOTO: Publicitātes foto

Ziema mūs šogad lutina, un jo īpaši tā jūtama Vietalvas pusē.

 Tā vijas gar gleznainās un straujās Vesetas upes krastiem un aicina aktīvas atpūtas cienītājus baudīt dabas tuvumu. Lielākā daļa trases izveidota “Latvijas valsts meži” pārvaldībā esošajā teritorijā un šogad sagatavoti 6 km un 14 km gari apļi.


Slēpošanas trase raksturīga ar to, ka tās izveidošanai un uzturēšanai ir izmantota arī esošā infrastruktūra - meža autoceļš “Maiļu smilšu ceļš”, kā arī dabiskās brauktuves, taču trases izveidošanai netika veikti nekādi papildus reljefa pārveidošanas darbi vai koku nociršana. Tieši tajā trases posmā, kas virzās pa LVM zemi, trase ir ainaviski skaista, ar īpatnēju reljefu, šķērso Vesetas upi pāri nelielam tiltiņam un kādu brīdi virzās gar Vesetas krastu.

 

Ziema mūs šogad lutina, un jo īpaši tā jūtama Vietalvas pusē. Meža trasē var izbaudīt klusumu, mieru un žilbinoši baltu un tīru sniegu. Uz mirkli atvelkot elpu un ieklausoties dabā, te ikviens sadzirdēs vecu koku čīkstēšanu, pamanīs zaros vāveri vai redzēs aizskrienam stirnu vai staltbriežu baru.
 

Reklāma
Reklāma

Aktīvās atpūtas objektu “Slēpošanas trase pie Vietalvas” var atrast, izmantojot arī LVM GEO aplikācijas iespējas.
 

Vairāk informācijas par slēpošanas iespējām sporta biedrības mājas lapā www.mailes98.lv