Iespēja par brīvu noskatīties izglītojošu orķestra koncertu bērnu auditorijai. VIDEO

Liepājas Simfoniskais orķestris tiešsaistē piedāvā aizraujošu koncertu “Radīšanas noslēpumi”, ko jauniešiem un bērniem Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” atskaņoja 2016. gada aprīlī. Komponists Rihards Dubra šajā koncertā atklāj, kā rada mūziku.

Koncertā orķestris kopā ar mūziķi Egīlu Šēferu dod iespēju ielūkoties mūzikas radīšanas aizkulisēs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koncertā orķestris kopā ar mūziķi Egīlu Šēferu dod iespēju ielūkoties mūzikas radīšanas aizkulisēs.

Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar mūziķi Egīlu Šēferu un komponistu Rihardu Dubru aicina iepazīt mūzikas radīšanas noslēpumus. “Šis ir koncerts, ko veidojām bērniem, un jauniešiem, kā arī viņu vecākiem,” saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis, “un šobrīd tas pat šķiet īpaši aktuāls, jo jau tūlīt maija sākumā nacionālā ierakstu kompānija “Skani” klajā laidīs Riharda Dubras simfoniskās mūzikas albumu.” 


Koncertā orķestris kopā ar mūziķi Egīlu Šēferu dod iespēju ielūkoties mūzikas radīšanas aizkulisēs. Kā komponisti rod iedvesmu mūzikai? Kā mūzika atver durvis uz jūtu pasauli vispirms pašiem mūziķiem un pēcāk arī klausītājiem? Kā notiek pats mūzikas sacerēšanas un iestudēšanas process no nošu rakstīšanas līdz diriģenta darbam ar orķestri? Orķestris aicina atklāt šos maģiskos mirkļus kopā.


Uz skatuves var redzēt komponistu Rihardu Dubru un dzirdēt viņa skaisto, gaismas un dzīvesprieka pilno Trešo Liepājas koncertu klavierēm un orķestrim. Komponists, kas ir arī kaismīgs auto braucējs un pavārs, ar klausītājiem dalās savos mūzikas radīšanas noslēpumos, bet iedzīvināt tos mūzikā viņam palīdz pianists Endijs Renemanis un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi diriģenta Reiņa Lapas vadībā.


„Koncerta vadītājs – slavenais latviešu klarnetists un nacionālās ierakstu kompānijas “Skani” vadītājs Egīls Šēfers koncertā iztaujā Rihardu Dubru par dažādiem komponistu būšanas noslēpumiem. Skatītājs varēs noskaidrot – kā rodas skaņdarbs, kā ideja pārtop mūzikā, kā notiek komponēšana. Varēs vērot, kā daudzās notis uz papīra pārvēršas mūzikā un sāk skanēt Trešais Liepājas koncerts. Šis koncerts ir interesants ne tikai jaunākajai paaudzei, bet ikvienam mūzikas baudītājam,” stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs.

Reklāma
Reklāma